A Joker főszereplésével készít bűnügyi krimit Martin Scorsese

A DC hatalmas bejelentést tett, a képregénygyár azt tervezi ugyanis, hogy különálló spinoff filmet készít az egyik legkultikusabb főgonoszának, a Jokernek. A karaktert Heath Ledger őrült terroristaként, legutóbb pedig Jared Leto tetovált gengszterként játszotta el, a Joker film azonban ezektől egészen eltérő megközelítést alkalmazhat.

Rendezőnek a Másnaposokkal befutott és a War Dogsot is jegyző Todd Phillipset kérték fel, aki a 8 mérföld miatt ismert Scott Silverrel írja közösen a forgatókönyvet. A legnagyobb név azonban, akit megnyertek a produkcióhoz, Martin Scorsese lesz, akinek ez lesz az első szuperhősfilmje és a legtöbben soha nem gondolták volna, hogy producerként épp egy DC alkotás mellé biggyeszti oda a nevét a legendás alkotó.

joker-prequel2

Scorsese rengeteg kultikus filmet készített karrierje során, például a Taxisofőrt, a Nagymenőket, az Aviátort, vagy éppen A Wall Street farkasát. A művész főleg a gengszteres történetekben érzi otthon magát, így nem nagy meglepetés, hogy a Joker spinoff is egy vérgőzös, bűnözős film lesz, mely a karakter korai éveit mutatja be. Ennek megfelelően nem Jared Leto játssza majd el az őrült figurát, hanem egy fiatalabb színészt fognak castingolni a szerepre.

A sztori egyébként a 80-as évek Gothamjében játszódhat, ezen kívül érdekes lesz látni, hogy a nézőközönség miképp birkózik meg azzal, hogy két különböző színész egyszerre alakítja más-más filmekben a Jokert. Korábban a DC-nél arról suttogtak, hogy gondolkoznak azon is, hogy a Superman: Red Sont adaptálják. Így már nem is annyira elrugaszkodott ötlet, hogy több univerzumban játszódjanak a képregénygyár filmjei, elképzelhető tehát, hogy a fiatal gengszter Joker után a következő lépés a szovjet Superman lesz.

joker-prequel3

A DC a Wonder Womannel végre jó ösvényre lépett, még 2017-ben bemutatják a Justice League filmet is a mozikban. Ez a legújabb bejelentés pedig arra utal, hogy eddig nem látott mértékben és méretekben fogják bővíteni a filmes univerzumukat.

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?