Miért érdemes képregénybörzézni?

kepregenyborze_fejlec

Sophi

"az önéletrajzban, mint az irodalomban általában, ami történt, az nem olyan fontos, mint az, amiről a szerző meg tudja győzni a közönségét…" - Salman Rushdie

Ezt láttad már?...

8 válasz

 1. solymosgyu szerint:

  Ezek a mai képregények nem érnek sokat.

  • Sophi szerint:

   Hirtelen ezeket ajánlom:
   – Old Man Logan/Kíméletlen jövő
   – Monstress
   – Sandman
   – Watchman
   – Pretty Deadly
   – Saga
   – Paper Girls
   És csak párat mondtam a felnőtt képregények közül. Van bőven jó képregény még.

 2. Sophi szerint:

  Tudtommal nem adták ki (még). De Bookdepositoryn elérhető angolul, gyűjteményes kötetként, elektronikusan pedig a külföldi kiadó (Image Comics) oldalán.

 3. solymosgyu szerint:

  Na hát ez az. Én az itthon kiadottakra gondoltam. Az mind rossz.

  • Sophi szerint:

   Ez is ízlés/nézőpont kérdése, így kategorikusan nem lehet azért kijelenteni. : ) De megértem, hogy akit nem igen érdekel a szuperhős univerzum, annak magyar kiadásokból kevés érdekes dolog jut, viszont érthető, miért ezek jelennek meg (főleg, hogy a filmeknek/sorozatoknak köszönhetően nagy reneszánsza van most a szuperhősöknek). Reméljük, a jó külföldi címekből pár eljut itthonra is. Mindenesetre a Sandmant és a Watchmant ajánlom a régebben megjelent képregények közül, ha még nem olvastad őket.

 4. solymosgyu szerint:

  A watchment rég olvastam. A sandman meg nem ment végig le. gaiman-nal hadilábon állok. se az amerikai istenek se a köztesvilág nem fogott meg.

 5. Dalmát szerint:

  Ez a “mind rossz” erős túlzás. A jelenleg magyarul megjelenő címek közül ezek szerintem kiemelkedőek: Blacksad, Lucky Luke, Asterix, The Walking Dead, Outcast, Dylan Dog, Dampyr, Usagi Yojimbo.
  De a magyar alkotóknak is vannak igényes munkáik: pl. Kittenberger, Café Postnuclear, Lucas Grande, és az Epicline magazinban futó két sorozat is nagyon jó (Szekerce és Szemerce; 5Pallos), de ha minden igaz, hamarosan újraindul a Gór láncai című fantasy sorozat is.

Minden vélemény számít!