Mozikban A lázadó – A bevatott folytatása

Március 19-én került a hazai mozikba a Veronica Roth bestseller sorozatából készült Divergent-trilógia második része, az Insurgent, vagyis A lázadó.

 Egy kis emlékeztető – A beavatott (2014) története

Chicago, a távoli jövőben. Az emberiséget személyiségi jegyeik, erényeik alapján öt kategóriába sorolják: Őszinték, Önfeláldozók, Bátrak, Barátságosak és Műveltek. Amikor egy gyermek eléri a 16 éves kort, el kell döntenie, melyik csoportba tartozik, és utána ezen erény szerint kell élnie az életét. Tris Prior (Shailene Woodley) azonban képtelen eldönteni, hogy melyik csoportot is válassza. Bár Önfeláldozónak született, ő mégis a Bátrak közé vágyik. Ráadásul a lány súlyos titkot őriz: egyszerre több csoport személyiségjegye is megtalálhatóak benne, amitől sosem válhat belőle igazi Beavatott. Ugyanis Tris Elfajzott (Divergent).

Azonban nem halogathatja sokáig a döntést; hamarosan a beavatási ceremónián találja magát, ahol végre színt kell vallania. A szívére hallgat, és inkább a Bátrak közé áll. Miközben új társai közt próbálja megőrizni inkognitóját és helyt állni a Bátrak képzésén, a lány felfedez egy összeesküvést, melynek célja, hogy minden Elfajzottat eltöröljenek a föld színéről. Ám Tris-t kemény fából faragták és nem adja olcsón a bőrét…

insurgent_02

A második fejezet – A lázadó (2015)

A folytatás nem sokáig váratott magára: egy évre az első rész után el is készült a Divergent széria második része, A lázadó.

Ebben Tris tovább folytatja a harcát az erények alapján megkülönböztető, társadalmi rendszerrel, miközben szövetségeseket és, persze válaszokat keres a futurisztikus Chicago romjai között. Négyessel (Theo James) együtt menekülni kényszerül a műveltek csoportjának hataloméhes vezetője, Jeanine (Kate Winslet) elől, miközben Tris-nek az idővel versenyt futva kell megfejtenie tulajdon családjának rejtélyét. Vajon milyen titok miatt áldozták fel életüket, és Jeanine vajon miért akarja őket megállítani mindenáron? Tris-t múltbeli döntései kísértik, de bármit megtenne azért, hogy megvédje szeretteit. A lánynak Négyessel az oldalán lehetetlen feladatok sorával kell szembeszállnia, hogy végre megfejtse a titkot és feltárja a múlt igazságát.

Az első filmet Neil Burger rendezte, de aztán stúdió úgy döntött, második résznél már nem kérnek a munkájából (ki tudja, talán a film vegyes fogadtatása miatt), és inkább Robert Schwentke-t választották.

További szereplők: Ansel Elgort (Caleb), Miles Teller (Peter), Naomi Watts (Evelyn), Jai Courtney (Eric), Zoë Kravitz (Christina).

Bósa Diána

Linkek
Hivatalos honlap
Twitter csatorna
IMDb adatlap

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

1 Response

  1. solymosgyu szerint:

    Remélem jobb lesz mint az első rész.

Vélemény, hozzászólás?