Saját, élőszereplős filmet kaphat a szovjet Superman

A Superman: Red Son 2003-ban jelent meg és három száma volt a képregénysorozatnak, mely mára klasszikussá vált. A történet szerint a füzetek egy olyan világban játszódtak, melyben a hős a Szovjetunióban nevelkedett fel, Amerika helyett. Az alkotást 2004-ben Eisner Awardra jelölték, és legfőképp azért volt különleges, mert nem csak különféle DC-s szuperemberek alternatív verziói tűntek fel a lapokon, de például a rettegett Sztálin és John F. Kennedy is. A Red Son 1953 és 2001 között játszódott, egy jövőbeli epilógustól eltekintve.

Kal-El ezen változata az amerikai szabadság és jogok helyett a szocializmusért, Sztálinért és az egyszerű munkásokért küzdött, ezt a hozzáállást pedig a darkosra vett kosztümje is tükrözte, hiszen a jól ismert “S” betű helyett is sarló-kalapács volt látható a ruhán. A Superman: Red Son írója az a Mark Millar volt, aki dolgozott a Marvel-féle Civil Waron, egy Pókember képregénysorozaton és a Wanted mellett a Kick-Asson és az Ultimate Fantastic Fouron is.

red-son2

A Red Son alapötlete akkor villant át Millar fején, amikor 6 éves volt és 13 évesen állt először a DC elé az alternatív sztorival. 1992-re aztán a képregény alappillérei már a jelenleg ismert alakjukat vették fel. A Den of Geek szerint az alkotó most Twitteren azt pedzegette, hogy az elmúlt 2 hónapban két embert is behívott a Warner Bros tárgyalni, egy lehetséges Red Son filmes adaptációról, amely élőszereplős lenne.

red-son3

A DC filmes univerzuma nemrég egész szép bővítésbe kezdett, hiszen a Man of Steel után a Batman v Superman megágyazott egy szuperhősök által dominált világnak, meg persze jött a Suicide Squad az antihőseivel, a Wonder Woman pedig a 1. világháborút térképezte fel, hogy aztán a Justice League-ben végre tényleg összeálljanak majd az igazi nagyágyúk. De vajon van hely a DCEU-ban a szovjet Supermannek is? A Den of Geek kérdésére Millar további nyilatkozatot tett, eszerint a DC ilyen ötletekkel próbál becsalogatni ismert rendezőket az új projektjeihez. Mindenesetre egy ilyen elborult Supermanes film bizony nem hangzik rosszul, hátha be merik egyszer vállalni!

E-könyv akció

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

A nagy sikerű, humoros regénysorozat első része
végre magyarul. Rendeld meg most!

Egyik átkozott dolog a másik után