William Gibson felolvas készülő regényéből!

Korábban már írtunk arról, hogy William Gibson új sci-fi regényen dolgozik. Nem is olyan régen, április 19-én nyilvánosan olvasta fel írása (The Peripheral) első fejezetét, melyet azóta mi is meghallgathatunk.

Az első fejezet (melynek címe The Gone Haptics, “Elszállt érintés”) itt hallgatható meg, csak 83:40-hez kell tekerni. Amennyiben valaki olvasni szeretné inkább, arra is van lehetőség, mert ezen a linken elérhető az interjú teljes szöveganyaga is. Itt a harmincnegyedik oldaltól olvasható, és a harminchatodikig tart.

És hogy mikor fog megjelenni? A mester erre is válaszolt:

“Már a harmadánál járok egy regények, melynek munkacíme az, hogy The Peripheral (“A perifériás”). És tudjátok, nem tudom, mikor lesz befejezve. Remélem, hogy nem tart örökké, vagy még annál is tovább.”

Mivel az írás még csak készül, és Gibson is csak munkacímként hivatkozik a The Peripheralra, ezért kijelenthetjük, hogy még akármi megváltozhat benne. Még az az egy fejezet is, melyet most felolvasott a rajongóinak.  Akárhogy is legyen, mi várjuk, hogy ismét magával rántson minket egy olyan fantasztikus világba, melyet csak ő tud megálmodni.

Könyvek a szerzőtől:

– A  holnap tegnapja

– Izzó króm (novellaválogatás)

– A Blue Ant trilógia (Trendvadász, Árnyvilág, Nyomtalanul)

 

Facebook hozzászólások

You may also like...

1 Response

  1. tamdenes szerint:

    jó lesz ez 🙂 köszi a linket!

Vélemény, hozzászólás?