A csodálatos Pókember 2: Marc Webb a gigafolytatás új nézőpontjáról beszél

Ahogy közeledik A csodálatos Pókember bemutatójának napja, a rajongók izgatottsága lassan eléri a csúcspontot. Ha ehhez hozzávesszük a szerdán közzétett „végső előzetest”, a sorozat rajongói, akiknek mindig van mondanivalójuk, ha erről a képregényfilm-szériáról van szó, azonnal még izgatottabbak lettek.

Úgyhogy Marc Webb, a rendező – aki nemrég jelentette be, hogy nem ő rendezi a majdani negyedik részt – beszélgetést szervezett New Yorkban az újságírók részére, és fellebbentette a fátylat öt olyan dologról, amelyről a rajongóknak mindennél, de mindennél jobban tudniuk kell, mielőtt elmennek a nálunk május 1-jén mozikba kerülő filmre.

A film új hozzáállást tükröz.
“Nem akartam, hogy határok közé szorítsanak”, magyarázta Webb megváltozott nézőpontját. Az első film érzelmes volt, a kezdeteket mesélte el, de a 39 éves rendező, saját állítása szerint ezúttal keblére ölelte „a bennem lakó 12 évest, aki azt gondolja, hogy » ez állati jó! «”, és mindent belevitt a folytatásba, amelyet élvezett a képregények olvasása közben. „Voltak dolgok, amiket ki akartam próbálni, például a kamera körfahrtja Electro nagyjeleneténél”, emlékszik vissza Webb. „De a szereplőkhöz tűzön-vízen át ragaszkodtam”.

Figyeljünk a filmzenére – de komolyan.
Webb ezúttal Hans Zimmerrel és A Csodálatos Hatossal – akik között megtaláljuk Pharrell Williamst és Johnny Marrt – dolgozott össze, hogy a zene a filmélmény szerves részét képezze, és több legyen puszta háttérzajnál. „Elképesztőek voltak” meséli Webb, „nagyon elkötelezetten álltak hozzá a film megértéséhez”. És ez a karakterfejlődésre is érvényes. Ami azt illeti, Pharrell és Webb komoly erőfeszítéseket fektettek abba, hogy „egyensúlyt hozzanak létre Electro pszichózisa és pátosza között”.

„Ő állt elő azzal, hogy a szereplő hangokat halljon a fejében”, idézte fel Webb Pharrell ötletét. „Van egy Times Square-en játszódó jelenet, ahol Electro Pókember ellen fordul, és a hangok felerősödnek, hogy kiemeljék ezt… A zene szó szerint a karakter részévé vált. Így megértethetjük a közönséggel a karakter gondolkodásmódját”.

Helló, több rosszfiú!
Ha drága különleges effektusokról, vicces beköpésekről, vagy mesterien megkoreografált akciójelenetekről van szó, ez a film sokkal többet nyújt az első résznél. A rajongók nem csupán egy, de három főgonoszt kapnak a majdani filmben – kiegészítve azon rosszfiúk listáját, akik új dimenziókkal ruházzák fel a Peter Parker néven ismert szuperhőst. „A karakter különböző oldalait más és más ellenségek és veszélyek teszik próbára”, nyilatkozta Webb a szereplőkről. „A rosszfiúk mélysége az egyik legjobb dolog a Marvel univerzumában. Gyakran fölbukkan egy már létező, a főhőssel közelebbi kapcsolatot ápoló személy, mint például Harry Osborn, amely révén a konfliktus még érzelmesebb és átélhetőbb lesz”.

Electro meg fogja rázni a közönséget.
Electro (Jamie Foxx) kinézetének és beszédének megformálása különösen próbára tette Webbet, aki igyekezett párhuzamot kialakítani az Oscorp rossz útra tért alkalmazottja és Pókember között. „A szereplő mozivásznas lehetőségei szerintem elképesztőek”, hangoztatja a rendező a karakterről alkotott véleményét. „Ezt figyelembe kellett vennem, amikor igyekeztem megérteni ezt a negatív hőst”. Foxx életre keltette egy olyan karakter bonyolultságát, aki „azt szeretné, ha észrevennék”, magyarázta Webb, úgyhogy üzeni a rajongóknak: feltétlenül figyeljenek arra, ahogy a hős és ellenfele „a karakterüket meghatározó módon reagálnak eltérő helyzetükre”.

Gwen és Mary néni cselekményszálát felhizlalták.
A csodálatos Pókember hölgykoszorúja – Emma Stone és Sally Field – visszatértek a második menetre. De akad még egy szereplő (nem spoilerezünk!), aki hozzáad egy plusz réteget (és bővebb betekintést nyújt) Peter Parker valódi énjéhez. Nem véletlen, hogy az erős nők a történet szerves részét képezik, véli Webb, azon viccelődve, hogy az édesanyja ihlette azt, hogy filmjében megerősödött a női jelenlét. „Igazán csodálatos nők vesznek körül minket”, jegyezte meg a direktor a forgatócsoport hölgytagjaira utalva. „Egyszerűen fontos ehhez a világhoz… a [nők] Peter életének sarokkövei”.

Forrás: Entertainment Weekly

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?