A D&D kedvelőinek

A Dungeons & Dragons Art & Arcana: A Visual History egy olyan nemrégiben kijött kötet, amely méltó riválisként lép fel a műfaj legerősebb darabjaival szemben. Nem csak egy egyszerű könyvről van szó. Az írók, Michael Witwer, Kyle Newman, Jon Petersen és Sam Witwer saját tapasztalataikat vegyítették a Dungeons & Dragonszal, hogy megalkossanak egy átfogó történetet, mind a szerepjátékot, mind pedig a legendás alkotókat belefoglalva.

A Dungeons & Dragons Art & Arcana felvázolja a világ talán legjelentősebb szerepjátékát a szerény gyökerektől a jelenlegi népszerűségig. A könyvben a játék komplett történetét látjuk, annak emelkedőivel és lejtőivel egyaránt. Egy játékot, amely nem igényelt táblát vagy bárminemű eszközt, szimplán csak egy egészséges képzelőerőt.

Ez a vizuális történet minden olyan műalkotást, illusztrációt tartalmaz, amelyről a fanok csak álmodni mernek. A D&D nem lenne teljes anélkül, hogy meg ne vizsgálnának néhány hihetetlen művet és művészt, akik figyelemreméltó tehetségükkel hozzájárultak ahhoz, hogy a játékosoknak megmutassák, milyen különös teremtményekkel – mint mondjuk a beholder vagy a hippogriff – is találkoznak a játék során. És persze a teremtmények ábrázolása mellett ott vannak a térképek, a dobozok illusztrációja, sőt az 1970-es és az azt követő évek reklámjai, amelyek szintén a játék történetének fontos és meghatározó részét képzik egy ilyesféle látványos gyűjteményben.

Nézzünk néhány képet a kötetből:

Facebook hozzászólások

You may also like...