A gépek lázadása elkerülhetetlen – Megjelent a Detroit: Become Human

Már megérkezett a Detroit: Become Human című akció-kalandjáték, amely a Westworldhöz hasonló sci-fis világba kalauzol el minket, egészen pontosan 2038-ba, ahol szolgasorba taszított androidok végeznek minden munkát helyettünk. Ez pedig – kicsit sem meglepő módon – a már sokat látott, és elkerühetetlen gépek lázadásához vezet majd.

A játékban három android programozott életét követhetjük figyelemmel, ahogy öntudatra kelnek, miközben mosogatnak, időseket ápolnak, vagy egy hús-vér detektív jobbkezeként gyűjtik a bizonyítékokat.

A játék zárt világú ugyan, de a történet nyílt befejezésű, ugyanis minden döntésünknek súlya van. Olyan szinten súlyosak a döntéseink, hogy a program készítői egy nagy hálózatot készítettek abból, hogy mik a lehetséges válaszok, és mindig új befejezést kaphatunk, ha többször is végigjátsszuk a sci-fi játékot.

Ugyan a játék a trailer alapján kőkemény sci-finek tűnik, ez korántsem igaz, ugyanis inkább a  karakterdráma, és a döntéseinké a főszerep. Ahogy játszol vele, inkább olyan, mint egy interaktív film, mintsem egy számítógépes játék, viszont egy-egy izgalmas résznél a reflexeinkre is szükségünk lesz, hogy továbbjuthassunk a történetben.

A játék vizualitása, a bejátszások kamera mozgása és a szerteágazó ok-okozat rendszerű történetvezetés mind még jobban megerősíti bennünk, hogy ez egy nem mindennapi játék. Most bárki hozzájuthat a Detroit: Become Human című játékhoz, feltéve, hogy van otthon egy PlayStation 4-ünk.

Kedvcsinálónak pedig lentebb megtekintheted a játék trailerét!

 

Facebook hozzászólások

You may also like...