Amikor a divat is begözöl: a legforróbb steampunk lányok

A steampunkról gyakran mondják, hogy az valójában a lányok sci-fije: sikkes ruhák, art deco, fantasztikus hangulat hatja át a stílust. Egyre több divattervezö foglalkozik komolyan a gözpunkkal, a férfiak és a nök legnagyobb örömére. Ilyen munkákat bemutató fotókból szemezgetett tudományos szerkesztönk, Toochee.

Egyre inkább terjed a divatvilágban a steampunk stílus. Egyre több ruhatervező  alkot a romantika és a viktoriánus kort ötvöző kortárs ruhákat. Nem csak a stílust követik, hanem egyre szexisebb összeállítások készülnek. És ha ezek a ruhák csinos modellekre kerülnek, újabb női rajongók születnek. (Na meg férfiak is…)

A statisztikák is azt igazolják hogy a fiatal nők erőssége a zsáner. A steampunkról beszélgetők 63 százaléka harminc évnél fiatalabb. A stílus rajongói között több a nő, mint a férfi: a steampunk twitterüzenetek hetven százalékát nők írták. Még magasabb ez az arány a Pinterest képgyűjtő oldalon. A trend Amerikában a legerősebb: a stílussal foglalkozó írások közel kilencven százaléka az USA-ban született.

A rövid felvezető után lássuk hát a fotókat!

 

 

Toochee, a galaktikus

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?