Asimov és Silverberg: megjelent az új Galaktika!

Megjelent! Már az újságosoknál az októberi szám.

A Galaktika magazin októberi számában egy újabb izgalmas kisregényt indít útjára: Robert Silverberg, a MAJIPOOR-trilógia írója a jövő börtönét tárja elénk „A Hawksbill Állomás” képében – mely nem más, mint a múlt… Ugyancsak a nem mindennapi elzártság témáját dolgozza fel Damon Knight novellája.

Michael Swanwick és Peter Schattschneider történeteinek középpontjában egy az emberhez megszólalásig hasonlító, ám mégis mesterségesen létrehozott lény áll. Viszont igencsak különböző aspektusból közelítenek a kérdéshez: míg egyikük az örök élet titkát keresi, másikuk azt firtatja, tulajdonképpen miben áll az öntudat lényege, s hogyan állapítható meg (egyáltalán megállapítható-e), hogy valaki önálló, gondolkodó személyiség. A magyar SF legfrissebb terméséből ezúttal Bogáti Péter és Márki István novellái kerülnek terítékre, míg az e havi retróban nem mással, mint Isaac Asimovval nosztalgiázhatunk, méghozzá egy különös, fanyar humorú Pygmalion-történet felelevenítésével.

Az exkluzív sztárinterjúból többek között az is kiderül, mi egy igazi sikerfilm receptje – a titkot az örök optimista Will Smith osztja meg velünk; a tudományos anyag pedig egy lehetséges szebb, környezetbarátabb jövő egyik tényezőjéről, az elektromos autóról tár elénk érdekes információkat. Új rovat is indul Heuréka! címmel, mely ezentúl minden hónapban hazánk egy-egy jelentős tudósát, gondolkodóját szólaltatja meg, s emellett örömmel számolhatunk be még egy újdonságról: októbertől a szerkesztőség szeretettel vár minden érdeklődőt a Galaktika Esteken (első alkalommal október 9-én), ahol az olvasók az érdekfeszítő beszélgetéseket követően kérdéseiket is megvitathatják a neves vendégekkel.

A 40 éves Galaktika 271. számát – az eddiginél bővebb irodalmi tartalommal – keresse a www.galaktikabolt.hu-n vagy az újságárusoknál!Aki pedig akár már ma bejön érte a szerkesztőségbe (Bp., Fény u.2.) és itt vásárolja meg, 690 Ft-os áron juthat hozzá és a boltba kerülés előtt a kezébe veheti a magazint!

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?