Az Éhezők diadala: 10 meglepő infó

Az Éhezők viadala trilógia második része, a Futótűz filmváltozata nagy sikert aratott világszerte. Nem is csoda: ami az első epizódban jó volt, azt felerősítve hozta, a gyengeségeit pedig kinőtte, a színészek pedig immár összeszokott csapatot alkotva sziporkáztak. Mint általában a jó mozikkal, ezzel a filmmel kapcsolatban is vannak külön érdekességek és tudnivalók – ezekből szemezgettünk!

1. 14 óra, hat napon át

A stáb az első rész ráérős forgatásával ellentétben igazi rohanásra kényszerült: hogy időben kijöhessen a film az előre kitűzött dátumra, 87 napon át forgattak folyamatosan – egy átlagos munkahét hat napból állt, és nem volt ritka, hogy 14 órán át dolgozzanak egy nap.

2. Tartsd azt a kamerát rendesen!

Az első rész legtöbbet kritizált pontja a shaky cam nevű kamerakezelési technika eltúlzott használata volt: folyamatosan remegő képet, hektikus vágásokat láttunk, mert a rendező szerint ettől reálisabbnak hatott Katniss rémálomszerű szereplése az arénában, ami egyrészt igaz, másrészt viszont semmit nem láttunk, az epilepsziásokat meg biztos, hogy sikerült alaposan kiakasztani. A második részben szinte teljesen elhagyták a shaky camet. Hurrá!

3. Jennifer Lawrence még mindig jó fej

Az Éhezők viadala forgatási szünetében a Harry Potter egyik részét bújja

Egyre több olyan apróság kerül felszínre a főszerepet játszó Jennifer Lawrence-ről, ami alapján nagyon is jó fejnek tűnik. Például kiderült róla, hogy 1, nagyon utál unatkozni 2, nagyon szeret viszont olvasni. Tucatnyi fotót lehet találni róla, ahol könyvvel a kezében üldögél egy forgatási szünetben, vagy jön-megy, és amikor interjúkban megkérdezik, mi a kedvenc könyve, mindig van épeszű, normális válasza, nem úgy, mint sok hozzá hasonló sztárnak – szóval, valószínűleg nem blöfföl. És ha már interjúknál tartunk…

 

4. Jennifer Lawrence vs interjúk: 9999-0

Ez a lány számolatlanul nyírja ki azokat az interjúkat, ahol megpróbálják beskatulyázni vagy olyan kérdésekkel próbálják “csajszisra” venni a figurát, mint például a “De szép ruha! Beszélj róla!”, mert ő egyszerűen nem ilyen, hiába ez lenne a legeladhatóbb hollywoodi ifjú színésznő imázs. Néha pedig egyszerűen őszintén bénázik egy kicsit, kineveti magát, és minden megy tovább, mint például mikor rosszul bontotta ki az Altoids cukorkáit, mindenhova szétszórva őket, de igazi nindzsa módjára, ügyesen elrejtette a hibát.

 

 

 

 

 

 

Volt olyan is, amikor egy riporter pimaszkodott vele az Oscar-gálán, neki is volt egy csípős válasza:

“Látom, hogy beszélsz, de csak arra tudok gondolni, hogy sült krumplit szerezzek.

Akkor meg, amikor az újságírók a csajos vonalra akarták kényszeríteni, a következő párbeszéd zajlott le élőben:

– Beszélj nekünk erről a ruháról, amit viselsz!

– Ezt most hogy érted? Nézd, ez itt a felső rész… ez meg az alsó.

Köszönjük, Emese Jennifer.

5. Hol van a Kapitólium?

Igen, az középen egy lift.

A Kapitóliumban játszódó jeleneteket javarészt egy létező hotelben, az Atlanta Marriott Marquis Hotelben vették fel. Csak úgy érdekességként, az évente megjelenő sci-fi konvenciók egyik királya, a Dragon Con is itt kerül megrendezésre.

A cikk még nem ért véget! További öt érdekesség, infómorzsa az Éhezők viadaláról:

http://www.booker.hu/hirek/az-ehezok-diadala-10-meglepo-info-ii/

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?