Az élet bolygói: egy szokatlan müvészet

Ma már szinte mindenki tudja, hogy az – általunk ismert – élet egyik legfontosabb, nélkülözhetetlen feltétele a víz. A folyékony víz. A Föld azért néz ki olyan csodálatosan az űrböl, mert felszínének hetven százalékát víz borítja. Így a bolygó felszínén váltakoznak a víz kékjének, és a szárazföld színeinek árnyalatai.

Ez alapján képzelték el példádul azt is, hogyan nézhetett ki annak idején a vízzel borított Mars is:

Ezzel a módszerrel bármilyen szilárd felszínű bolygót „vizesíthetünk”. Csak azt kell eldöntenünk, mennyi víz legyen a felszínen. Ezek után csak a mélyebb területeket kell a képen kék színnel megfestenünk. A bolygó még izgalmasabb lesz, ha a magasabb részeket, a sárga, a barna, a vörös különböző, a Földön ismert árnyalataival színezzük. Egy kis zölddel, még életet is vihetünk rá.

Egy művész különös módszert talált ki arra, hogy életre alkalmas bolygókat kreáljon. A bolygók felszíne nem csupán a fantázia szüleménye, hanem modelleket talált hozzá a a közelünkben: a városainkban található gömbökkel díszített forgalomterelő, parkolás- vagy behajtásgátló oszlopokat. Ezek jó részét már kikezdte a rozsda, ezért a gömbök felszíne érdekesen foltmintás lett. A művész csak a gömböket hagyta meg a képein, és ezeket festette át a fent említett módon. A rozsdából tenger lett, a maradék részből szárazföld. Gyönyörű bolygókat kapott, amelyeket bármelyik SF film megirigyelhetne.

Toochee, a galaktikus

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?