Baljos jövö, avagy az idegenek köztünk élnek – A 10 legjobb sci-fi film 2013-ban II. rész

Mostani bejegyzésükben nem kisebb vállalkozásba kezdtünk, mint hogy időrendben összeszedjük azokat a filmeket, amiket a szerkesztőségünk legjobban vár 2013-ban. Olvasni ér, fogyasszátok egészséggel!

A top 10-es listánk első felét itt találod!

6. Elysium

A nem túl távoli jövőben -2159- az emberiség két fő táborra oszlik. A tehetősebbek egy Elysium nevű űrállomáson élnek, míg a szegényebbek a túlnépesedett és lepusztult Földön. Secretary Rhodes (Jodie Foster) egy kemény kormányzati hivatalnok, akit semmi sem gátolhat meg abban, hogy betartassa a bevándorlás-ellenes törvényeket, fenntartva ezzel a luxus életkörülményeket Elysium lakóinak.
Ez persze korántsem jelent akkora akadályt a földlakók számára, hogy ne próbáljanak meg átszökni az űrállomásra.
Miután egy szerencsétlen ex-elítélt, Max (Matt Damon) konfliktusba kerül környezetével, beleegyezik, hogy részt vegyen egy hátborzongató küldetésben, amely ha sikeres ha nem, de megmentheti az életét, s talán békét és egyenlőséget teremt ebben a polarizált világban.

Bemutató: 2013, augusztus 9.

7. Csontváros: A halál ereklyéi (The Mortal Instruments: City of Bones)

Miután Clary Fray (Collins), látszólag teljesen átlagos tinédzser, egy gyilkosság tanúja lesz a közeli klubban, anyukáját, Jocelynt (Headey) megtámadják a new yorki otthonukban. Az anyát fogságba ejti egy bizonyos Valentine nevű fickó (Rhys Meyers), aki a Végzet Kelyhét keresi. Clary egy Árnyvadászt hív segítségül, akit Jace-nek hívnak (Campbell Bower), s aki társaival – Alec (Zegers) és Isabelle Lightwood (West)- együtt segíti a lányt annak küldetésében, hogy közös erővel megmentsék Jocelynt. Eközben fény derül  a lány múltjára, és anyja által titkolt vérvonalára.

Clary megtudja, hogy az anyja egy Árnyvadász, egy félig angyal-félig emberi harcos, és hogy benne is ott rejtőzik az erő, hogy azzá válhasson. De vajon időben össze tudja-e gyűjteni az erőit ahhoz, hogy megmentse édesanyját? Új képességeit felhasználva Clary megtalálja a Kelyhet -amit anyja biztonságos helyre elrejtett-, ám egy árulás következtében arra kényszerül, hogy lemondjon róla.
Clary olyan erők harcának közepén találja magát, amiket alig ért meg, miközben még mindig versenyben áll az idővel; harcol, hogy megmentse Jocelynt, mielőtt túl késő lenne.

Bemutató: 2013. augusztus 23.

8. Riddick (2013)

Elárultan és hátrahagyva a halál markában egy sivár bolygón Riddick a túlélésért küzd idegen vadászok ellen, mely során sokkal erősebbé és veszélyesebbé válik, mint amilyen korábban volt. A  galaxison keresztül nem sokkal később fejvadászok jönnek s rohanják meg Riddicket ezzel előkészítve az ő bosszútervét. Mikor ellenségei belesétálnak a csapdába, Riddick a bosszú bűvöletében keményen lecsap rájuk, mielőtt visszatérne bolygójára Furya-ra, hogy megmentse azt a végső pusztulástól.

Bemutató: 2013. szemptember 6.

9. Végjáték (Ender’s Game)

A közeli jövőben, egy ellenséges idegen faj (Formikok) megtámadja a Földet. Ha a Nemzetközi Flotta Parancsnoka Mazer Rackham (Ben Kingsley) nem lenne, minden elveszne. Ám él és virul, így a következő támadás előkészületeikor, a nagyrabecsült Colonel Graff (Harrison Ford) és a Nemzetközi Hadsereg fiatal, tehetséges gyerekeket képeznek ki, hogy megfeleljenek Mazer elvárásainak, s a jövőben is helyt álljanak. Ender Wiggin (Asa Butterfield), egy szégyenlős, de nagyon tehetséges fiú az egyikük, akit kivettek az iskolájából és besoroztak a hadseregbe.
A Harci Iskolába megérkezve, Ender mesteri gyorsasággal és könnyedséggel vesz részt a nehéz háborús játékokban, mellyel ismertté válik, s elnyeri társai tiszteletét. Graff a katonaság nagy reményét látja Enderben, így végül a fiút előléptetik, és átkerül a Katonai Iskolába.
Ott Mazer Rackham kiképzi, hogy vezesse a szövetséges katonákat a mindent eldöntő kolosszális ütközetbe, ahol a Föld és az emberi faj jövőbeli sorsa egyaránt eldől.

Bemutató: 2013. november 13.

5. Éhezők Viadala: Futótűz (Catching Fire)

Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) miután megnyerte a 74. Éhezők Viadalát Peeta Mellarkkal (Josh Hutcherson) biztonságban hazaérkezik.
Ám mielőtt több időt is eltölthetnének családjukkal és közeli barátaikkal, részt kell venniük a Győzelmi Körúton, amely során az összes körzetet meglátogatják.
Útközben Katniss a lázadás (elő)jeleivel találkozik, ám a Kapitólium – élén Snow elnökkel- ezt nem hagyja annyiban, így váratlan fordulatként megrendezik 75. Éhezők Viadalát, ahol a korábbi győztesek csapnak össze. Ez az esemény talán örökre megváltoztatja Panem lakóinak sorsát.

Bemutató: 2013. november 22.

Na, hát mint látjátok, idén rendesen el leszünk látva mindenféle übergalaktikus finomsággal, úgy hogy igen jogosan jelentették már ki egy páran, hogy bizony, 2013 a sci-fi éve lesz! Mi ennek nagyon örülünk és kíváncsian -számolva vissza a napokat- várjuk a premiereket!
És Ti?

Facebook hozzászólások

You may also like...

1 Response

  1. solymosgyu szerint:

    nem megrázóak.

Vélemény, hozzászólás?