Betekintés a The Legend of Zelda világába

A The Legend of Zelda már több mint 30 éve nyűgözi le a gamereket világszerte. 2017 óta 80 millió példányt adtak el belőle, s nem úgy tűnik, mintha a népszerűsége alább hagyna. A játéksorozat múlt évi folytatása egyébként The Legend of Zelda: Breath of the Wild címen jött ki, s rendkívül jó kritikát kapott, sőt, a játék történetében a legtöbb bevételt is termelte. Valljuk be, ez nem rossz egy három évtizede futó játéktól. 

Ezek után talán nem meglepő, hogy könyvet is készítettek a nagy múltra visszavezethető játékról. A Dark Horse Comic vállalta fel ezt a munkát, s néhány napja meg is jelent a The legend of Zelda: Breath of the Wild – Creating Champion.

A könyv mélyen beleveti magát a legutóbbi játék keletkezési körülményeibe, hasonlóan ahhoz, mint ahogy korábban az Avatar: The Last Airbenderről készült könyv esetében is láthattuk.

Rengeteg képpel, Takumi Wanda illusztrációival, a készítők kommentárjaival és egy kis történelmi áttekintéssel gazdagodhatunk, ha belenézünk a műbe. Ezen kívül interjúkat is olvashatunk a fejlesztőcsapat kulcsfiguráival, Hidemaro Fujibayashival, Satoru Takizawaval, Takumi Wandaval és Eiji Aonumaval. 

Ahogy azt a képen látjuk, a készítők a játékkal egy rendkívül aprólékos és részletes munkát adtak ki kezük alól, amin igazi művészek dolgoztak, hogy valami egyedit, különlegeset tudjanak felmutatni. Nézzünk néhány oldalt a játék háttér információit feldolgozó könyvből:

 

Facebook hozzászólások

You may also like...