Drón és Robotika Show – “A jövőkiállítás”

Szeptember 10-én apró propellerek százainak örvényében fürdik majd a Hungaexpo, ahol a drónok és a robotika szerelmeseinek ezrei ünnepelnek.

Drónverseny

A drónverseny, mint technikai sport, az elmúlt évben elképesztő ütemben fejlődött és vált ismertté az egész bolygón. A drónokban rejlő lehetőségek kihasználására még csak most lett nyitott a világ, ami egy új, látványos és izgalmas sportágat is eredményezett. A világsajtó által csak a “jövő Forma 1-ének” keresztelt technikai sport minden korosztálynak minőségi szórakozást kínál. A drón rajongók száma hazánkban is exponenciálisan növekszik, az egyre könnyebben beszerezhető hobbi- és versenyhasználatra készült különböző modelleknek köszönhetően.

A Drone Prix Hungary csapata nem kisebb célt tűztött ki magunk elé, mint azt, hogy felépíti a jövő technikai sportágát és közösségét itt Magyarországon. Az 5 állomásos országos versenysorozat döntőjének a Drón és Robotika Show ad otthont. Gyorsasági, ügyességi, FPV (First Person View) és szabadszemes kategóriákban mérhetik össze tudásukat a versenyzők a Közép-Európa legnagyobb, 2700 négyezméteres, fedett pályás drón versenyenén. A nézők élőben, közvetlenül a pálya mellől, vagy óriás kivetítőkön, élőben követhetik a pilóták drónjai által közvetített képet.

Rendhagyó módon ügyességi megmérettetések is bekerültek a programba, amelyekre bárki, bármilyen drónnal nevezhet. A gyerekek, illetve a gyermeklelkű felnőttek kedvéért a mini drónok bárki számára kipróbálhatóak lesznek.

 

Robotika Show

A Robotika Show-n a látogatók megismerkedhetnek a legmodernebb ipari- és háztartási robotokkal, őrült és/vagy vicces találmányokkal, játékokkal. Magyarországon eddig sosem látott ipari-, házi, és szórakoztatóipari gépei mellett érdekes előadások keretein a jövő technológiája is terítékre kerül. Az elektromos autóktól, az ipari robotok át a közeljövő legsikeresebb technikai sportjáig, minden fontosabb iparági szereplő tiszteletét teszi a rendezvényen.

A robotika tudományával közérthető nyelven ismerkedhetnek meg a látogatók, és az interaktív standoknak köszönhetően aktív részesei, használói lehetnek a jövő vívmányainak. A különleges workshopokon minden korosztály egyaránt elsajátíthatja a robot és drón építés alapjait.

Mindezeken felül olyan témák és kiállítók jelennek meg az eseményen, akik a közeljövő technológiáival foglalkoznak, az intelligens épületektől kezdve, a legfrissebb szoftverfejlestéseken, startupokon át, az elektromos járművekig. Mindennel ami az elkövetkezendö 5-20 évben a mi mindennapi életünkbe is bekerülhet.

Az eddig bejelentett előadók listája:

Kovács József – Valódi tudomány a csillagok között

Dr. Zainkó Csaba – BME – Ember Robot Interfész

Dr. Pacher Tibor – Pulit a Holdra! / New Space

Dr. Kornai András – MTA – Beszédtechnológia

Kömlődi Ferenc – Jövőkutató

Kovács “Tücsi” Mihály  – Galaktika – 4. ipari forradalom

Dávid Gyula – ELTE – Túl a Higgs-bozonon, a sötét anyag nyomában

Dr. Sik András – ELTE – Mars-kutatás

Időkép – Technikai fejlődés és a drónok bevetése az időjárás kutatásában

Dr. Galambos Péter – Óbudai Egyetem – Ipari informatika legújabb trendjei

Dr. Kalmár-Nagy Tamás – BME – Drónflották viselkedésének megértése

Telenor – Okostelefon Akadémia

 

Dátumok:  

Július: 17. Drone Club – Találkozó és verseny / Budapest, Ikarus Park

Július 31. Drónverseny – Drone Prix Hungary – Hegyi Drift verseny /  Bélapátfalva

Augusztus 20. Drónverseny elődöntő – Drone Prix Hungary / Szeged

Szeptember 10. Drónverseny döntő – Drón és Robotika Show / Budapest, Hungexpó

Facebook: https://www.facebook.com/dronverseny

Weboldal: http://dron-verseny.hu

Email: info@propellerheadz.hu

 

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?