E.T – Visszatért!

37 évvel az első találkozás után E.T visszatér, hogy megnézze, mi történt kis barátjával, Eliottal.

Nem, ez nem az E.T – A földönkívüli második részének rövid tartalma. Az NBC Universal égisze alá tartozó philadelphiai Comcast tv-társaság készített egy reklámot Xfinity szolgáltatásuk karácsonyi promotálására.

A mindössze 4 perc 18 másodperces kisfilm hozza a 37 évvel ezelőtti hangulatot. Eliott felnőtt, és már feleségével és gyerekivel él a régi házban. Itt pillantják meg egy hóember mögé bújva E.T.-t, aki egy rövid látogatásra ugrott el a Földre.

Az E. T., a földönkívüli (eredeti címe E.T. the Extra-Terrestrial) A filmtörténet legsikeresebb sci-fi-családi filmje. A forgatókönyvet Melissa Mathison írta, Steven Spielberg rendezte , a zenéjét John Williams szerezte. A főszerepekben Henry Thomas, Robert MacNaughton, Drew Barrymore, Dee Wallace és Peter Coyote láthatóak. A filmet 9 Oscar-díjra jelölték, ebből 4-et meg is nyert, köztük a legjobb filmzene aranyszobrát.

A film bemutatása után azonnal hatalmas siker lett Amerikában és az egész világon. A történet a Galaxison átívelő barátságról Spielberg saját állítása szerint kedvenc filmje azóta is, mely addig egyedülálló módon ötvözte a gyermekmesét és a tudományos-fantasztikus történetek világát.

 

Facebook hozzászólások

You may also like...