Egy tanulmány szerint orosz trollok tehetnek Az utolsó Jedik rossz fogadtatásáról

Egy Morten Bay nevű kutató tett nemrégiben közzé egy tanulmányt arról, hogy szerinte a Star Wars: Az utolsó Jedik című filmet övező negatív visszhang többsége korántsem az elvakult és csalódott rajongók részéről érkezett. Bay szerint inkább politikai támadásról van szó, mely olyan jól szervezettre sikerült a közösségi médiafelületeken, hogy senki nem vette észre az egészet. Eddig. Az írás szerint az orosz trolloknak köszönhető a lázítás, akik így akarták elérni, hogy a rajongótábor megosztottá váljon és megmutassák, az amerikai társadalom nem működőképes.

A szerző arra jut, hogy az elégedetlenkedők több mint 50 százaléka troll és politikai megfontolások hajták, ráadásul a Twitter-bejegyzések jó része Bay szerint nem is igazi felhasználóktól származik. Persze akadtak olyan nézők, akik valóban nagyot csalódtak a filmben és ennek hangot is adtak, de a kutató véleménye szerint a Twitteres bejegyzéseknek mindössze a 21,9 százaléka volt negatív, melyekben a Star Wars VIII-at emlegették.

Hangvételükben és világnézetükben az új Star Wars filmek Morten Bay szerint ugyanazon a vonalon haladnak, mint annak idején a George Lucas-féle eredeti trilógia tette. így a megosztottság betudható a Trump-érának. Na, és persze azoknak a változásoknak, amelyeket az amerikai társadalom látványosan átél, így az oroszok figyelmét se kerülheti el.

Az írásról egyébként még a film rendezője, Rian Johnson is megosztotta a véleményét:

Facebook hozzászólások

You may also like...