Éld át a nyári PlayIT-et képekben

Már többször is olvashattatok a közeledő nyári PlayITről, és amilyen lassan érkezett el az esemény napja, olyan gyorsan, szinte fénysebességgel elillant az a pár óra, amit a Hungexpóban tölthettünk, a számítógépes játékok és a geek szubkultúrák bűvkörében.

Rengeteg ígéretet hallottatok már tőlünk és a szervezőktől is, hogy mi lesz a rendezvényen, ezért bizonyíték gyanánt összeszedtük a legjobb képeket a rendezvényről, hogy feleveníthessük a PlayIT legjobb pillanatait.

Már többször is említettük, hogy a mostani PlayIT főszereplője nem más, mint a Star Wars, és ígéretükhöz híven számos kiállított tárgy, és VR játék emlékeztetett minket arra, hogy a Science Fantasy legszélesebben elterjedt univerzuma bizony még ma is képes megmozgatni akkora embertömegeket, hogy érdemes legyen kimozdulnunk a számítógépünk elől.

A SF kategóriák egyik legsikeresebb mai képviselője, a Westworld is kiállításra került, mégpedig androidoknak beöltözött hostessekkel fotózkodhattunk a sorozat fala előtt. Az alábbi képeken láthatjuk, ahogy a “hostok” egy vendéggel létesítenek kommunikációs kapcsolatot. Reméljük ez az interakció békésebb volt, mint amit a sorozatban nyomon követhetünk.

Ahogy láthattuk, a rendezvényen minden eddiginél több számítógép volt kiállítva, így hazai rekordokat is döntögetett a rendezvény, mégis akiknek már kiszáradt a szemük a virtuális készülékektől, azok akár kártyajátékokba is elmerülhettek, Magyarország legismertebb fantasy kártyásaival. A Fun With Geeks nevű youtube csatorna PlayIT Plusos része volt ugyanis a rendezvény egyik leghangulatosabb területe.

A következő képek szintén a PlayIT-en készültek, hiszen a magyar hadsereg is kiállítást rendezett, ahol számos fegyvert tarthattunk a kezünkbe,, és még egy katonai pályán is versenyezhettünk, ami fárasztóbbnak bizonyult, mint amihez a Galaktika Blog szerkesztősége szokott.

A számítógépek, külön programok, előadások, és street foodok mellett még rendkívül segítőkész hostessek is voltak, és a rendezvény színét alkotó cosplayereket is megcsodálhattuk a Hungexpóban.

Végül pedig már ezen a rendezvényen is reklámozták az Augusztus 18-19-én érkező Balatoni PlayIT-et, ahol a kontrollerekkel a kezünkben csobbanhatunk majd a magyar tengerbe, és a 30 fokos nyári melegben kenegethetjük az arcunkat naptejjel, a konzolok és a számítógépek előtt. A következő PlayIT rendezvényig azt ajánljuk, hogy egy kicsit többet tartózkodjunk a napon, hogy el ne ájuljunk majd a szabadban. (Fotók: PlayIT)

Facebook hozzászólások

You may also like...