Előkészületben A Merlin-összeesküvés

 Az alig két éve elhunyt Diana Wynne Jones, angol írónő elsősorban ifjúsági szerzőként ismert. Chrestomanci krónika című sorozatának első kötete 1977-ben elnyerte a The Guardian gyerekkönyvekért járó díját. A népszerű japán rajzfilmkészítő, rendező Miyazaki Hayao az írónő A vándorló palota című regényéből készített egész estés rajzfilmet, melyet később Oscar-díjra is jelöltek. Régóta dédelgetett tervünk bemutatni a hazai olvasóközönségnek az írónő másik sorozatát, a Varázsvilágokat, melynek első része, a Trónörökös, 2011-ben jelent meg a Galaktika Fantasztikus Könyvek sorozatban.  Diana Wynne Jones sajnos hírnevéhez, és munkásságához méltatlan módon Magyarországon még nem tartozik az igazán ismert szerzők közé; ezen próbálunk meg változtatni. A World Fantasy életmű-díjas írónő Varázsvilágok sorozatának következő része, a Merlin-összeesküvés hamarosan megérkezik, az előkészületek gőzerővel folynak.

Párhuzamos világok márpedig léteznek. Ki tudná ezt jobban, mint Nick Mallory, aki egyszer már kapcsolatba került velük, köszönhetően horroríró apjának, a wantchesteri scifi-találkozónak és a Föld rezidens mágustanoncának, Rupert Venablesnek?

Most egy újabb, világokon átívelő kaland vár a fiúra, amelyben fontos szerepet játszik egy mágikus valóságból származó lány, Arianrhod (bár ő jobban szereti, ha Roddynak hívják). Otthonában minden varázslatok ura a merlin, ám az előző halála miatt kinevezett új merlin valami sötét titkot rejteget, ami vesztét okozhatja akár az egész multiverzumnak.

Szeretnénk a hazai olvasóközönségnek bemutatni a sajátos hangvételű, szatírától sem mentes Varázsvilágot, mely ugyan pusztán Diana Wynne Jones kimeríthetetlennek tűnő fantáziájának szülötte, ám nemcsak egy “mese”: jelenkorunk legfontosabb társadalmi témái ugyanolyan hangsúlyosak benne, mint a kaland, és a varázslatos hangulat.

A kötet előrendelhető a Galaktikaboltban!

 

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?