Előzetest és premierdátumot kapott a Trónok harca 7. évada

A megszokotthoz képest közel három hónapos késéssel kerül adásba a Trónok harca új évada, mely rövidebb is lesz, mint az előzőek, csupán 7 epizódos. Az HBO eddig mindig áprilisban indította el legnépszerűbb sorozatának szezonjait (a harmadik kivételével), most azonban a forgatás miatt iszonyatosan nagyot csúszik a premier. David Benioff és D. B. Weiss, a sorozat készítői annak idején úgy nyilatkoztak, hogy mivel Westerosba megérkezett a tél, ezért az egyes helyszíneken is ködös, sötét és havas időjárást akarnak mutatni. Ebből az okból pedig meg kellett várniuk, hogy például Izlandon és Spanyolországban is beálljon a megfelelő időjárási körülmény. A rajongók azt várták, hogy júniusban már láthatják a Trónok harca 7. évadát, ezzel szemben csalódniuk kellett, mikor Liam Cunningham, a sorozat Ser Davosa úgy nyilatkozott a sajtónak, hogy tudomása szerint júliusig nem látunk új részt a kváziközépkori sorozatból.

A sztárnak igaza is lett, hiszen az HBO bejelentette, hogy a Trónok harca 7. évadának hivatalos premierdátuma július 16-án lesz. Ehhez kiadtak egy posztert is, illetve egy teaser trailert, ez utóbbit feljebb lehet megnézni. Igazából csak egy hangulatos monológról van szó, ami alatt stílusos képsorok futnak, de elég ez nekünk. Főleg, hogy eddig mindenkit az foglalkoztatott, hogy mikor tér vissza végre a sorozat. A Trónok harcát mostanra a könyvolvasók közül csak azoknak érdemes nézniük, akik nem akarnak spoilereket kapni az arcukba, hiszen a regénysorozat Havas Jon halálánál állt meg. Itt viszont azon már túl vagyunk. A hírek szerint egyre közelebb a Winds of Winter publikálása, a nem az alkotói tempójáról híres George R. R. Martin dolgozik rajta, de mivel az író szabad kezet adott jórészt a sorozat producereinek, ezért elképzelhető, hogy a regény és a tévés adaptáció között lesznek jókora különbségek.

Mindemellett azt is érdemes tudni, hogy a Trónok harca utolsó két évada rövidebb lesz, mint az eddigiek. Ennek oka pedig, hogy a történet elérkezett a végjátékhoz. A szálak összeérnek, újabb fontos karakterek nagy találkozására lehet számítani. Olyasmire, mint amilyen Daenerys és Tyrion mítingje volt. Az egyik ilyen nagy fordulatot sikerült a rajongóknak egy-két forgatási képpel ellőniük, de ezen kívül még az új évad teljes sztorija is kiszivárgott bizonyos internetes fórumokra. Ezt a kettőt nem igazán éri meg felkutatni, mert az ember az ilyesmivel csak a saját szórakozását teszi tönkre. Bár, voltak olyanok is, akik abban lelték örömüket, hogy a Star Wars 7-et spoilerezték el maguknak. Ahogy jól esik.

Alább a Trónok harca 7. évadának új posztere.

got7-b

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?