Én, a program!

Egyes programozók szerint, az Asimov név a Halo sci-fi videojáték sorozat holdbázisának nevéből ered. Ejnye, kedves szakemberek!

A Nagy Testvér figyel téged, de hogy ezt a Nagy Testvért éppen Asimovnak hívják… A Microsoft új, 9-es verzióját a sci-fi irodalom nagyja, Isaac Asimov fogja figyelni, pontosabban egy róla elnevezett rendszer.  A közelmúltban, számítástechnikai portálokon megjelent cikkek szerint, a Microsoft figyelni fogja az új, Windows 9 operációs rendszer felhasználóit, hogy felmérje, miként használják az új OS-t (operációs rendszert), milyen változtatásokat kell eszközölni a programban.

Már a 8-as tesztelése alatt figyelték a visszajelzéseket, akkor a Microsoftnál azt nyilatkozták, hogy a kiértékelt adatok alapján mellőzni fogják a Start Menüt, de úgy tűnik, hogy azok a megfigyelő eszközök nem voltak annyira fejlettek, mint a mostani. Az új, Asimov kódnevű rendszer fogja biztosítani a valósidejű információkat a felhasználók szokásairól. Nem kell izgulni, az összesített adatok nem lesznek felhasználóhoz kötve, de betekintést nyújtanak az OS-interakciókról.

A rendszert eredetileg az Xboxhoz fejlesztették, de most a Windows-csapat használja. A felhasználó, aki letölti a Windows 9 előzetest, kiemelt felhasználó státuszt kap, a rendszert különleges beállításokkal használhatja. Ez segíti Microsoftnak, hogy azonosítsák a hibákat, mielőtt hivatalosan kiadnák a programot.

„Az Egyesített Operációs Rendszer Csoport új eljárásokon dolgozik a felhasználói visszajelzések területén, új funkciókat tesztelnek, melyek segítségével fel lehet mérni a felhasználói elfogadottságot, felfedezni a hibákat, el lehet terjeszteni az új funkciókat, javításokat.”

A közelmúltig a Microsoftnak átlagosan háromtól hat hónapra volt szüksége, hogy megalkossa a program alapköveit, legfontosabb részeit, ám a fenti módszernek köszönhetően ez egy hónapra redukálódott.

„A Microsoft által fejlesztett új, valósidejű telemetria rendszer, kódnevén, Asimov (egy újabb Halo inspirálta név) biztosítja az OS csapatnak, hogy majdnem azonnal lássák, mi történik a felhasználó gépén. Ezzel tudja lemérni a Microsoft, hogy milyen sikeresek a fejlesztései a különböző felhasználó csoportok körében” – nyilatkozta a cég egyik szakembere a programról.

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?