Eredetileg teljesen más lett volna a Zsivány Egyes befejezése

Akadtak, akik húzták a szájukat a legújabb Star Wars film, a Zsivány Egyes végjátéka miatt, a Disney újdonságában ugyanis konkrétan mindenki fűbe harapott. De mit is várnánk egy háborús filmtől, ami jelen esetben egy science fiction univerzumban játszódik? Halált, robbanásokat, drámát. Ezt maradéktalanul megkaptuk a készítőktől, a forgatókönyv első változataiban ehhez képest sokkal optimistább befejezést kaptunk volna, az io9 értesülései szerint. Erről korábban maga a Zsivány Egyes rendezője, Gareth Edwards is nyilatkozott, most azonban az EW-nek a film írója, Gary Whitta rántotta le a leplet a részletekről.

Miután Jyn és Cassian ellopták a Halálcsillag terveit, egy lázadó űrhajó szedte volna fel őket a tengerparton, hogy aztán Leia közelébe repítse őket. A Darth Vader által üldözött hercegnő persze az eredeti szkript szerint is megkapta volna a terveket, csak épp közvetlenül Jynéktől, akiket aztán szépen felrobbantottak volna. Mindezek után jött volna az a bizonyos snitt, mely az Egy új remény kezdetét jelzi, a háttérben pedig egy kilőt mentőkabin lett volna látható, ami azt jelzi, hogy a Zsivány Egyes főszereplői közül legalább kettő túlélte az öngyilkos küldetést.

Maga a tény, hogy mennyi, az Egy új remény által felállított történetbeli csapdát kellett volna kikerülnünk, arra utalt, hogy az íróistenek azt akarják, Jyn és Cassian se élje túl a kalandot. Úgy döntöttünk tehát, hogy a Scarifon kell meghalniuk. Rengeteg ötleten végigmentünk és ez tűnt a legjobb megoldásnak – nyilatkozta Whitta, a Zsivány Egyes forgatókönyvírója.

Érdemes tudni, az eredeti befejezés a megmenekülő hősökkel nem lett leforgatva. Ennek ellenére azért érdemes a Zsivány Egyest digitális formában beszerezni, a film ugyanis áprilisban jelenik meg a boltokban. Biztos kerül rá néhány extra jelenet.

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?