Erről szólt volna az új Star Wars trilógia George Lucas eredeti tervei szerint

Csak a legnagyobb rajongók tudják, hogy eredetileg George Lucas Whill krónikák címmel küldte volna első filmjét a mozikba, végül aztán a Csillagok háborúja lett a befutó. De kik is azok a Whillek és miért fontosak? Az USA-ban nemrég bemutatásra került az AMC-n a James Cameron’s Story Of Science Fiction, melyhez kijött egy kísérő könyv is. Ebben olvasható Lucas nyilatkozata arról, hogy eredetileg hogyan képzelte volna el a Star Wars hetedik, nyolcadik és kilencedik epizódját.

Az én trilógiám egy mikrobiotikus világról szólt volna. Egy olyan világról, ahol az emberektől teljesen eltérő módon operáló lények éltek volna. Whilleknek hívom őket. A Whillek azok, akik az univerzumot kontrollálják, ezen felül pedig az Erőből táplálkoznak. A legtöbb rajongó utálta volna az én folytatás trilógiámat, hiszen a Baljós árnyak is kicsapta sokaknál a biztosítékot, de legalább el tudtam volna mesélni a sztorit az elejétől a végéig.

A Whill nevű lények már az Episode I-ban is ott sertepertéltek az univerzumban. Egy Whill sámán tanította meg Qui-Gon Jinn-nek, hogy tud visszatérni a halálból és hozzájuk köthető a midikloriánok koncepciója is.

A Whillek lettek volna tehát azok, akik a háttérből mozgatják a szálakat és az Erő segítségével irányítják az univerzum történéseit, illetve a jedik és a sith-ek konfliktusait. Ebben a midikloriánok lettek volna a segítségükre, amelyekkel ugye George Lucas az Erőt magyarázta az előzménytrilógiában. A Disney-féle Star Wars részek rengeteg kritikát kaptak, de úgy tűnik, hogy lehetett volna ez még rosszabb, ha Lucasnál maradnak a jogok.

Facebook hozzászólások

You may also like...