Ez már rémisztő

Aggasztó és megdöbbentő videót osztott meg egy Fülöp-szigeteken élő édesanya. A hölgy 13 éves fia súlyos játékfüggőségben szenved.

Szenvedélybetegsége már olyan súlyos, hogy ellóg az iskolából is, hogy játszhasson. Egész nap csak a komputer előtt ül, és semmi más nem érdekli, csak a játék.

A felkavaró videóban az édesanyja megmutatja, hogy fia egy 48 órás partiban vesz részt, a jéék kezdete óta nem aludt, és nem kelt fel a gép mellől. Csak azért eszik, mert édesanyja a géphez viszi az ételt, és meg is eteti.

Talán furcsa, hogy valaki megoszt egy ilyen videót a fiáról, de Lilybeth Marvel ezt már végső kétségbeesésében tette. Már mindent megpróbált, hogy leszoktassa a fiát szenvedélyéről, de reménytelenül elbukott minden próbálkozás, ezért fordult a nyilvánossághoz segítségért.

Alig egy éve, hogy a WHO, az Egészségügyi Világszervezet a mentális zavarok közé sorolta a játékfüggőséget. A játékfüggőség olyan súlyosan tartós vagy visszatérő viselkedés, amelyben a játék “elsőbbséget élvez az élet más területeivel szemben”. Néhány országban a játékfüggőséget már a jelentős közegészségügyi problémák közé sorolják. Több országban, köztük az Egyesült Királyságban is, működnek olyan magánklinikák, ahol kezelik ezt a függőséget.

Számos ország próbál megküzdeni a problémával. Dél-Koreában például egy új törvény megtiltja, hogy 16 éven aluliak éjfél és reggel 6 óra között online játékokat játszhassanak. Japánban a játékkal eltöltött bizonyos idő után figyelmeztetik a játékost, Kínában pedig a Tencent internetszolgáltató korlátozza a gyerekek számára a legnépszerűbb játékokkal eltölthető időt.

(via)

Facebook hozzászólások

You may also like...