Fantasy sztárokkal és a legújabb videojátékokkal zajlott le az őszi PlayIT

Idén is megrendezésre került az őszi PlayIT Show Budapesten és mint mindig, ez alkalommal is kilátogattunk Magyarország legnagyobb gamer eseményére, a Hungexpóban, ahol színes standokkal várták a látogatókat. Persze ahogy mindig, ezúttal sem csak a videójátékosok szerelmeseit.

Az esemény középpontjában a kiállított videójátékok voltak, minden platformon kipróbálhattuk a legújabb játékos konzolokra megjelent legfrissebb címeket. Így például a Pokémon Let’s Go-t is nyomhattuk, ahol egyedi kontrollerekkel irányíthattuk a szörnyecske gyűjtő avatárunkat a képernyőn. A legizgalmasabb játékos stand az talán a Nintendo sarok volt, de emellett még számos másik platformot is kipróbáltunk. Ki volt állítva ugyanis a Fallout 76 is Xbox One-on, a Battlefield V, PS4-en a legújabb Call of Duty, és még a Forza Horizont is tolhattuk valódi kormányos kontrollerrel. Mindezek mellett még a legújabb Tomb Raiderrel is eltöltöttünk egy pár percet, illetve óriás képernyőn lengedezhettünk a Marvel’s Spider-Manben is, ha kedvünk szottyant.

A legújabb játékok mellett majdnem minden idén megjelent konzolos és pc-s cím is kiállításra került az eseményen. A legkisebbeket rengeteg számítógép várta, ahol rámehettek a Fortnite-ra, és villogtathatták tehetségüket a barátaiknak. De még az e-sport legnagyobb titánjai a League of Legends és az Overwatch is továbbra is masszívan jelen volt az eseményen.

A legújabb játékok mellett a régi arcade címek is kiállításra kerültek, Tetris, Packman, Pong, és még sok időtlen klasszikust nyomhattunk a kocka alakú CRT monitorokon és TV-ken.

Ahogy az már szokás, a PlayIT nem csak a videojátékosokat várta, hiszen ellátogatott kis hazánkba kettő híres színész a Harry Potterben Seamus Finnigant alakító Devon Murray, és a Trónok harcás Éjjkirályt megszemélyesítő Vladimir Furdik is zártkörű közönségtalálkozón meséltek a forgatási élményeikről, és egyéb munkáikról, magánéletükről.

A kiállított játékok és a színészek mellett még találkozhattunk a legnagyobb magyarországi youtuberekkel, és aláírást is gyűjthettünk, illetve hallgathattuk a színpadokon a meghívott gamer videósok előadásait. Ha már kifolyt a szemünk a sok videojátéktól, akkor a valós társasjátékokat is kipróbálhattunk, például kártyázhattunk, de akár bevásárolhattunk is a helyszínen, hiszen jobbnál jobb ajánlatokkal, és gaszto különlegességekkel várták most is a PlayIT-re kilátogatókat.

A videójátékos esemény, és a sport elvileg nem összeegyeztethető, de most a hűvös idő ellenére is volt lehetőségünk növelni a pulzusunkat, akár szobabiciklin, evezőgépen és mászófalon is. Idén is játszhattunk katonásdit, és még egy igazi iskolabuszra is felszállhattunk, ha már elfáradt a lábunk a sétálásban.

Idén is nagy buli volt a PlayIT, jó találkozni a magyar gamerekkel, és sztárvendégekkel, nagyon szép színes világ várt minket a Hungexpo-n és már most alig várjuk a következő találkozót, mert mindig van olyan újdonság, ami miatt érdemes kilátogatni a PlayIT-es pavilonokba.

Facebook hozzászólások

You may also like...