Gamescom 2016 – Összefoglaló

Az idei E3 konferencia nem mutatott sok újdonságot. Aki kicsit is jártas a videojátékok terén, annak nem okoztak meglepetést a különböző fejlesztők és giga-cégek bemutatói. A most augusztusban megrendezésre került Gamescom viszont megpróbált lenyűgözni minket néhány új játékmenettel, infóval az egyes címeket illetően. A Kölnben lezajlott kocka-találkozóról összeszedtük a legfontosabb történéseket, melyek érintik az SF, fantasy, vagy horror műfajt. Lássuk őket!

Új ízelítő videón láthattuk a novemberben érkező Watch Dogs 2-t. Ezúttal bemutatták az online coop lehetőségét, az online invasion, és bounty hunt nevű játékmódokat, melyek bővítik a multiplayer által nyújtott lehetőségeket. A gazdag nyílt világú játéktéren kívül lesz tehát multi is, így akár barátainkat is nyugodtan széthekkelhetjük.

A ReCore című program műfajáról eddig csak találgatni lehetett, de végre mozgás közben is rápillanthattunk a játékra. Úgy tűnik, lesznek majd fejtörők, puzzle-ök, mellettük pedig jócskán kapunk akciót is, melyekhez egyaránt különböző típusú robotjaink lesznek majd segítségül.

A mértéktelen zombihentelés koronázatlan királya is visszatér decemberben. Új gameplay videón nézhettük meg Frank West legújabb kalandjait a Dead Rising negyedik felvonásában. A bevált séma ugyanaz: rengeteg élőhalott egy helyen, teljesen random fegyvernek látszó tárgy a pályán, és kezdődhet is a véres buli.

A Blizzard igencsak megosztóra sikerült MOBA-ja, a Heroes Of The Storm új frissítéssel próbálja visszacsalogatni eddigi játékoskörét, vagy éppen újakat toborozni. Most a StarCrafton a hangsúly: két vadonatúj SC ihletésű térképet, s két játszható hőst is kapunk majd. (Csupán egyikük jön a StarCraft világából, Alarak; a másik új üdvöske az Overwatch nevű kompetitív lövöldének tagja, Zarya lesz.) Persze ezek mellett számos megvásárolható fashion itemet is belepaszíroznak a készítők a játékba.

A Metal Gear univerzum tovább bővül: a Konami bejelentette 2017-re legújabb játékát, a Metal Gear Survive-ot. A legelső információk szerint négy fős, kooperatív akciójáték lesz majd, mely leginkább a lopakodást javallja. A történetről pedig annyit lehet tudni, hogy a Ground Zeroes eseményei után megnyílt egy féregjárat, ami beszippantja aktuális főszereplőinket, és egy alternatív dimenzióba kerülnek át. Így, a túlélés érdekében muszáj lesz összefogni.

Végre megnézhettük mozgás közben az idén decemberben érkező South Park: The Fractured But Whole-t is. Tizenöt perces gameplay videóban mutatják be, hogyan váltottak zsánert a fantasyból a szuperhősökig, kedvenc örök-negyedikeseink. A téma nagyon aktuális lesz, ahogy az elvárható, a történet pedig egész egyszerűen zseniális (már, amit eddig tudunk). Talán az idei év egyik legkreatívabb címéről lehet szó. A virtuális szellentés-szimulációval pedig sikerült a legpolgárpukkasztóbb bemutatót hozni a Gamescomra.

Ugyan már pörögnek a legújabb küldetésláncok a World Of Warcraft-ban, de a Legion még egy hetet várat magára a megjelenéssel. A játékosok azonban nem unatkoztak eddig sem, hiszen folyamatosan kerültek be újabbnál újabb kontentek. A készítők elmondták, hogy a hűséges játékosok nem fognak tartalom nélkül maradni ezek után sem. A következő kiegészítőig is folyamatosan frissíteni fogják a WoW-ot. Addig is itt egy előzetes a legújabb patch-hez, melyben Medivh tornyába térhetünk vissza. Címe Return To Karazhan lesz.

Szeretnél bögre lenni? A jövőre érkező sci-fi durranásban, a Preyben akár megteheted ezt is. Akinek ismerős a cím, gyorsan el is felejtheti a nosztalgikus élményeket, mert nem folytatás lesz az azonos című játék. Sem pedig remake. A trailer kiváltképp felcsigázta kíváncsiságunkat, így nagyon várjuk a következő infómorzsákat. Egy alig kétperces videóban, amit a Gamescomon mutatott be a Bethesda, megismerkedhetünk néhány alap koncepcióval, melyben akár különféle tárgyakká is átváltozhatunk, amik különböző fejtörőkben lesznek majd segítségül.

 

Emily durván bekeményít a legújabb Dishonored 2 játékmenetben. Az első rész főszereplője, Corvo a surranás nagymestere volt. A folytatásban szintén vele osonhatunk majd észrevétlenül, ám úgy néz ki, az agresszív játékstílusért Emily lesz a felelős. A Bethesda nagy sikerű játékának folytatása eddig remekül fest, reméljük a tartalommal sem lesz gond.

Végül pedig itt egy előzetes a Dragonball: Xenoverse második részéhez, – melyben, mint mindig, – a verekedésé lesz a főszerep, de úgy tűnik, remek történetet is kapunk majd mellé.

Természetesen ezeken a videókon kívül számtalan más is részét képezte az egy hetes kölni találkozónak, de megpróbáltuk a legérdekesebb címeket összeszedni. Úgy tűnik, idén sem fogunk unatkozni, lesz mivel játszani.

Facebook hozzászólások

cjcore

"Az írás egyfajta önhipnózis, amelynek során gyakori a teljes érzelmi újraátélés, és olyan félelmek kelnek életre, amelyekről azt hittük, rég meghaltak." - Stephen King

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?