George Lucas visszatér?

Érdekes hír röppent fel a Star Wars világával kapcsolatban: lehet, hogy George Lucas visszatér a filmkészítéshez.

Az ok érthető. A rajongók és a kritikusok is elégedetlenek a saga befejező trilógiájával. Sok gondjuk van a cselekménnyel, többek között az, hogy a három rész történései nem illeszkednek olyan szorosan egymáshoz, mint az előző trilógiák esetében.

George Lucas is folyamatosan elégedetlenkedett a filmekkel kapcsolatban. A hírek szerint felvetette, hogy szívesen dolgozna újra a Lucasfilmnél a Star Wars további alkotásain. Ehhez kemény feltételt szabott: egyedül akarja irányítani a franchise teljes kreatív munkáit.

Úgy tűnik a Lucasfilm háza táján is sokan örülnének ennek a lépésnek. Kathleen Kennedy, a lucasfilm elnöke nem tartja elképzelhetetlennek az visszatérést, de ő csak tanácsadóként gondolkodik Lucasban. Így érezhetőek a két szakember nézetkülönbségei, hiszen Lucas teljes szabadkeze egyúttal Kennedy státuszát csorbítaná.

Az mindenesetre izgalmas fejlemény lenne, hogy Lucas magával hozná Dave Filonit. Filoni rendezte a 2008-as animációs filmet, a Star Wars: A klónok háborúját, az azonos című, 2008-2012 között futó sorozatot, és a 2014-től 2018-ig futó Star Wars: Lázadók sorozatot. Ezek sikeresnek számítottak a rajongók között és a kritika is kedvelte. Filoni emellett két rész rendezett a Mandalorian sorozatból is.

Facebook hozzászólások

You may also like...