Gyöngysor az égen

Alig 24 órával a Starlink műholdakat szállító Falcon  9 rakéta indítása után Dr. Marco Langbroek műholdfotós Hollandiában lefilmezte az égen átvonuló, már pályára állított 60 Starlink műhold repülését. Az öt tucat műhold, mint egy fényes gyöngysor száguldott földkörüli pályáján.

A műholdak még közel vannak egymáshoz, de hamarosan egyenletesen szétszóródnak. Az összes műhold ugyanazon az egy, 550 kilométer magasságban húzódó körön helyezkedik majd el.

Dr. Marco Langbroek legendás műholdvadász, több szenzációs felvételt is készített már. Két évvel ezelőtt sikerült lefényképezni a Nemzetközi Űrállomásról elszabadult védőpanelt. Két űrhajósnak az űrséta során négy, mikrometeoritok és hősugárzás ellen védelmet nyújtó panelt kellett elhelyeznie a Tranquility modulra, ám a munka során az egyik védőpanel “elúszott” az egyik asztronautától. Ő buktatta le az észak-koreai rezsim rakétaprogramjának egyik médiacsalását. Régóta kíséri figyelemmel a sztálinista rezsim rakétaprogramját, meglehetősen nagy eltérést fedezett fel aközött, ami a képeken látszik, illetve amit azokkal kapcsolatban a phenjani média állít. Afotókon látható csillagos égbolt egyszerűen nem látható úgy, ahogy a rakéta hátterében a fellövés időpontjában megjelenik. Több egyéb fotón is felismerte a manipulációkat

Facebook hozzászólások

You may also like...