Ha New York más bolygókon lenne (galéria)

Nickolay Lamm az asztrobiológia doktora, öt évig dolgozott a NAS AMES kutatóközpontjában. Jelenleg egyetemen tanít, de nem áll tőle messze a művészet sem. MariLyn Vogel segítségével elkészített egy képsorozatot. hogyan is nézne ki New York a Naprendszer más bolygóin. A látványvilág nem légből kapott, tudományos tényeken alapul.

Így néz ki New York a Földön:

A Mars. A vörös bolygó egy hideg, poros pusztaság. Vékony szén-dioxid légköre körülbelül 100-szor vékonyabb, mint a Földé.

És hogy hogy élne az emberiség a Vörös Marson? Kim Stanley Robinson regényéből kiderül!

A Merkúr. Legköre nincs, az ég fekete. Felszíne kráterekkel borított, mint a Holdé. A Nap közelsége miatt nappal még az ólom is megolvad.

A Vénusz. Csaknem akkora mind a Föld, de a légköri nyomás a százszorosa földinek, a hőmérséklet 300 celsius fok felett. A táj kiégett, a vastag felhőzeten csak átsejlik a nap. A légkör a leggyilkosabb szmog.

Jöjjenek a Naprendszer legnagyobb bolygói. Gázóriások, vagyis nincsen szilárd felszínük, New York csak a felhők között lebeghet. A légkör és a felhők színét az azt alkotó gázok színe, anyaga, sűrűsége, és a naptól való távolság befolyásolja.

A Jupiteren

Szaturnusz

Uránusz

Neptunusz

New York fantasztikus város. Minden nap több, mint egy Magyarországnyi ember mozog benne, futurisztikus felhőkarcolók és a múltra emlékeztető, hangulatos, régi negyedek váltogatják egymást benne. Nézd meg magadnak Constanza Poli New York című könyve segítségével!

Toochee, a Galaktikus

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?