Hamarosan érkezik a Tisztogatás, íme egy kis kedvcsináló októberi újdonságunkhoz

Az októberi újdonságainkat bejelentő cikkben még A 89-es körzet munkacímen szereplő regény végül Tisztogatás címmel fog megjelenni, úgy gondoltuk, az angol cím első fele mégis izgalmasabb választás lehet ebből a szempontból. Tamás Dénes már dolgozik a regény fordításán, a magyar borító is készül, lássuk, miért is tartottuk kiadásra érdemesnek D. J. Molles Éhségháborúk-sorozatának első részét.

D. J. Molles katonai- és azon belül posztapokaliptikus sci-fiket ír. Magának az írónak ugyan nem volt közvetlen tapasztalata a hadsereggel (bár tíz évig rendőrként dolgozott), bátyját és néhány szolgálatban lévő barátját is fel tudja keresni, ha éppen valamilyen szakmai jellegű egyeztetésre lenne szükség militáris témában. Kedvenc írója Blake Crouch, kedvenc regénye a Blood Meridian Cormac McCarthy-tól (magyarul Véres délkörök, avagy vörös alkony a nyugati égen címmel jelent meg). Gyerekkorában nem tévézhetett, ekkor szeretett bele az olvasásba. The Remaining című regénysorozatával felkerült a New York Times bestseller listájára (a sorozat első négy részét még magánkiadásban adta ki, azután karolta fel a szerzőt az Orbit). További érdekességekhez kattints a szerző blogjára.

A Tisztogatás főszereplője Walter Baucom 27 éves termesztő, traktorvezető a 89-es Agrárkörzetben, Észak-Karolinában. Élete folyását a Tengely határozza meg, az amerikai-orosz-kínai hármas koalíció, amely vaskézzel irányítja az országot. Titokban – pénzért – azonban az ellenállóknak dolgozik, akik vallatások során jó hasznát veszik különleges képességének: hogy kitűnően tud olvasni az emberek arckifejezésében.

Az élete azonban egyik napról a másikra felfordul, amikor felesége, Carolyn eltűnik – és úgy tűnik, a Tengely tüntette el. Walter ellenállók egy csapatával menekül, miközben a katonai beavatkozás a Körzetben egyre durvul. A menedékházat, ahol egy időre meghúzzák magukat, lebombázzák, majd tűzharcra is sor kerül a Tengely felturbózott testű Új Példány katonái ellen.

Walter és az ellenállók a Körzet családjainak otthonában keresnek menedéket, és időközben rájönnek, hogy senkiben sem bízhatnak: az ellenállás frakciói egymást éppúgy gyűlölik, mint magát a Tengelyt.

A regény angol borítója:

tisztogatás_angol

 

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?