Hamarosan PC-n is játszhatjuk majd a Detroit: Become Human-t

A Detroit: Become Human az egyik legérdekesebb androidos videojáték, amivel valaha játszhattunk. A játék androidok életét mutatja be, ahogy segítik az emberek mindennapjait, és mint minden hasonló sci-fi filmben, az öntudatra ébredés határára kerülnek. A játék egy sztori által vezérelt élmény, amiben mi vagyunk a kormánynál, és hamarosan PC-n, azaz számítógépen is kovácsolhatjuk a droidok “életét”.

A játék nagyszerűen néz ki a konzolokon, és a televíziós sci-fi hasonlat sem véletlen, hiszen a játékmenet inkább hasonlít egy interaktív filmre, mint egy hagyományos játékra. Inkább a Telltale-féle játékokhoz hasonlóan a döntéseikre van kihegyezve, viszont itt sokkal jobban van kivitelezve, a játék nem egy egyvágányú vasútvonal, mint a Telltale játékok, hanem inkább mint egy fának a gyökerei, szerte ágaznak, és bizonyos döntésünk után gyorsan megkaphatjuk a Game Over képernyőt, mintha egy másikat választottunk volna. Igen érdekes filozófiai kérdésekbe is belemegy a történet, például egyszer olyan választás elé állunk, ahol ellene kell mondanunk a programozásunknak egy-egy személy, kisgyerek jólétéért, és akkor biztos bezúznak minket, viszont tudjuk hogy a morálisan helyes utat választottuk. Vagy szót is fogadhatunk, viszont akkor meg azért zúznak be, mert belénk van programozva, hogy az emberi életet védenünk kell.  Még sok hasonló szituációba kerülhetünk, ha rászánjuk az időt a játékra. A Detroit: Become Human szinte semennyi játékos képességet nem igényel, így szinte bárki végig tudja játszani ezt a programot, ha elhatározza magát.

Egy ilyen fantasztikus videojáték kerül tehát a PC-re, viszont nem feltétlen ajánlanám a játék ezen verzióját, hiszen az ilyen filmszerű játékot TV-n érdemesebb nézni, nagy képernyőn, ráadásul a videojáték kínáló platformok legrosszabbikára kerül, az Epic Store-ba.  A játék nem mellesleg elég durva számítógépet igényel majd, tehát lehetséges, hogy olcsóbb lenne egy PS4-et hozzákötni a TV-hez, mint frissíteni egy PC-t, arról nem is beszélve, hogy az internetes boltokban elég sűrűn leárazzák a  Detroit: Become Human-t, mivel nem egy mai program. Mindezek miatt inkább azt ajánlanám, hogy maradj a játék konzol változatánál, persze ha megvan hozzá a géped és gyűlölöd a konzolokat, akkor nyugodtan beszerezheted. A dátumot viszont még nem nem tudunk a megjelenésről, csak azt, hogy minimum egy GeForce  GTX 660-as videokártyát fog igényelni.

 

Facebook hozzászólások

You may also like...