Hozd el nekünk a Holdat!

A Föld romokban, a nyersanyagok elfogytak. A WSA (World Space Agency) egy utolsó űrhajósban látja a megoldást, akit egy hosszú ideje üresen álló Holdbázisra küldenek, hogy “elhozza a Holdat”. Hogy mi is pontosan a feladata, az teljesen rejtély…

A kicsi és még ismeretlen Keoken Interactive holland fejlesztőcsapat jelenleg is Kickstarteren keresztül próbálja finanszírozni a sci-fi környezetben játszódó túlélőjátékát, a Deliver Us The Moont. Általában az online támogatást kérő fejlesztések nem szoktak többet mutatni a koncepciónál, de az ő prototípusuk mellett már a Steam felhasználói is letették a voksukat.

A történet szerint egy asztronautával kell túlélnünk a Holdon, miközben különböző feladatok is várnak ránk. Epizódonként halad majd előre a történet, amelyeket egymás után néhány havonta tennének elérhetővé. Egyelőre nagyon rejtélyes a sztori, keveset árulnak el a cselekmény lényegéről, viszont a bemutatott prototípus egyelőre meggyőzően mutatja az általános hangulatot.

Külső és belső nézetből is játszhatunk majd a karakterrel, ami azért előnyös, mert az űrruháját valamilyen furcsa okból úgy tervezték, hogy a hátán van az oxigénpalack légnyomáskijelzője. Ha már van oxigénpalackunk, értelemszerűen különböző oxigénmentes vagy mesterséges légkörrel rendelkező területeken haladhatunk végig, miközben logikai és ügyességi feladatokat hajtunk végre. Társunk lesz majd egy kis robot, ASE is, aki mögöttünk repülve segít kinyitni az ajtókat, és leküzdeni egyéb akadályokat.

Keveset lehet tudni arról, hogy a Hold kíméletlen környezeti feltételein kívül lesz-e más veszély is a történetben. Azt ígérik, sok különböző befejezés lehetséges lesz majd az összes epizód végére, így valószínűleg minden különböző rész csak egy-egy problémával szembesíti majd a játékost, akinek több módja is lesz, hogy megoldja azokat.

A játékot Unreal Engine 4-ben fejlesztik, és emellé pedig már csak néhány meggyőzően szép modellt kellett legyártaniuk, hogy megtaláljanak valami jó világot, ami megfogja a játékost – eddig pedig úgy néz ki, bejöttek a számításaik. A Steam Greenlight rendszerében, ahol játékosok szavazhatnak, hogy mely játékokat látnák szívesen a bolt kínálatában, már elérték a megfelelő támogatást.

Most a játék befejezésére gyűjtenek a közösségi finanszírozó platformon, ahol a tervek szerint 100 000 dolláros célt tűztek ki maguk elé, de különböző extra funkciókat (például VR-támogatást) ígérnek, ha ennél többet sikerül. Egyelőre még 18 nap van hátra a projektből, és már 70 000 dollárnál járnak, így feltételezni lehet, hogy nemcsak a minimum összeget sikerül majd összeszedniük.

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?