Ígéretes orosz sci-fihez jött trailer

2017-ben érkezik Fjodor Bondarcsuk (9. század, Lakott sziget, Sztálingrád) új sci-fije, a Prityazhenie, angolul az Attraction.

A történet szerint egy idegen űrhajó ér földet Moszkvában. A földönkívüliek érkezésére az emberek különböző módon reagálnak: van, aki a jövevények megismerését szorgalmazza, más az elüldözésük mellett döntene.

Trailer alapján a film a földönkívüli inváziókat feldolgozó filmek cselekményét fogja követni, de mintha lennének arra utalások, hogy nagyobb szerephez jutnak a személyes drámák is, ami egy ilyen típusú történetnél talán nem hátrány. Továbbá az előzetesben látott látványvilág első blikkre is fantasztikusnak tűnik. Reméljük, itthon is lehetőség moziban látni az Attractiont – a látvány miatt mindenképp.

Kedvcsinálóként álljon itt a trailer. Angol feliratot a lenti Feliratok gombbal lehet bekapcsolni.

Facebook hozzászólások

Sophi

"az önéletrajzban, mint az irodalomban általában, ami történt, az nem olyan fontos, mint az, amiről a szerző meg tudja győzni a közönségét…" - Salman Rushdie

You may also like...

3 hozzászólás

 1. solymosgyu szerint:

  én olyan sf-re vágyom ami a scizofrenia győgymodját mondja meg.

  • Sophi szerint:

   Nem találkoztam olyan sf-fel, ami kifejezetten a skizofréniával foglalkozik (szerintem inkább a horrornak és a thrillernek témája), de talán a következő művek érdekesek lehetnek, hisz foglalkoznak mentális betegségekkel.
   – Andrew Smith: The Marbury Lens (steampunk, young adultos beütéssel)
   – Sylvia Nasar: Egy csodálatos elme (életrajzi regény, de van benne bőven olyan téma, ami egy sff olvasót is érdekelhet)
   – Philip K. Dick: Kamera által homályosan (olyan tekintetben igazából Dick érdekes lehet, hogy felmerült vele kapcsolatban a skizofrénia lehetősége)

   Nem sci-fi, de a Száll a kakukk a fészkére is érdekes lehet.

   További regényeket itt találni a skizofréniával és más mentális betegségekkel kapcsolatban: https://www.goodreads.com/list/tag/schizophrenia

   És reméljük, egyszer lesz erre is gyógymód.

 2. mikropolisz szerint:

  mintha az első kfk-s philip k.dick regény is hasonló effektus hajtaná. A halál útvesztőjében uazt az eseményt különféleképp értelmezik megélői.

Vélemény, hozzászólás?