Ilyen volt a nyári MondoCon

Ismét eljött a jó idő, ismét eljött a Nyári MondoCon! Több ezren vártuk már epedve július 11-ét, a MondoCon a fiatalok egyik kedvelt találkozóhelye, ahol nemcsak a rendezvény által kínált rengeteg programból szemezgethetnek a látogatók, hanem új barátságok is szövődhetnek.

dave_mc_2015_nyar-0374A rendezvényre – a látogatószámra való tekintettel – nem húzható rá a klasszikus értelemben vett „családias” jelző, de hangulatát tekintve mégis ezt hozza. Ismeretlenek is úgy üdvözlik egymást, mint régi jó barátok, mindenki közvetlen és kedves. Egy olyan kis sziget alakult ki a rendezvényen, ahol mindenki felszabadultan élvezheti hobbijait és oszthatja meg azt másokkal.

A rengeteg cosplay forgatagában pedig most a lányoknak kedvezve volt lehetőség kipróbálni az ékszerkészítést, az arc- és testfestést, valamint tradicionális japán ruhákba bújva sétálni a rendezvény területén.

Az új programok közül ki lehet emelni a Matsurit, ahol rengeteg japán fesztiváljátékot próbálhattak ki a látogatók. Emellett a GettóCp csapatának jóvoltából lehetőség nyílt papírsárkány készítésre és daruhajtogatásra is. A fesztiválhangulatot pedig tovább emelte a Ninja számháború, az Otaku szócsata és a ConBeugró, de persze a szokásos Tömegkvíz és a Táncos AMV sem maradhatott el a többi mögött. Jó volt látni, hogy egyre szaporodnak az interaktív programok a rendezvényen, mindig volt mit csinálni. Nagyon jó ötlet volt például a novellaíró műhely is, ahol a látogatók betekintést nyerhettek a történetírás folyamatába, majd a meghívott szerzőkkel közösen (Bukros Zsolt, Hertelendy Anna, Holló-Vaskó Péter, Moskát Anita és Varga Bea) megalkothatták saját kis világukat, ahol a továbbiakban szabadon garázdálkodhatnak.

dave_mc_2015_nyar-9848

Emellett persze ismét megrendezésre kerültek a szokásos programok is, a várva várt Cosplayverseny és az Eurocosplay, aminek a fődíja nem más, mint egy út Londonba, ahol minden ország legjobb cosplayese mérheti össze tudását egy Európa szintű cosplayverseny keretein belül. Ezúton is gratulálunk Dudusnak, aki megnyerte az EuroCosplayt a fantasztikus Pléhpofa jelmezével!

De nem maradt el a Rajzverseny és a DDR sem, az előbbi a fantáziát, az utóbbi a combizmokat erősítette. És külön dicséretet érdemel a MondoGames is, ahol a számos verseny mellett folyamatosan vannak újabb programok és versenyek minden animefan lány pasijának nagy örömére. A klasszikus versenyek mellett, mint a League of Legends bajnokság, a Just Dance és a Heroes of Storm, kiemelten jó ötlet a Gamer kvíz, ahol a PC-s és a konzolos játékok rajongói tesztelhetik elméleti tudásukat is.

dave_mc_2015_nyar-0050

Az eseménynek talán két negatívumát lehet kiemelni: az egyik a Fogadóban uralkodó pokoli hőség és tömeg, a másik pedig a borzasztóan hosszú kígyózó sor a beléptetésnél. Ugyan tényleg jó látni, hogy ennyi ember szeret MondoConra járni, viszont a levegőhiány és a napon történő sorban állás azért próbára teheti a rajongókat.

Mindesetre ezúton is köszönjük a MondoCon csapatának, hogy ismételten kinn lehettünk a rendezvényen, ősszel remélem, legalább olyan jól fog sikerülni a con, mint most!

 Szabó Bianka

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?