Íme új könyvünk borítója, a hétvégi könyvakciónk és eheti top híreink!

A nagy leleplezés: íme a Szuperállam című könyvünk borítója és a hétvégi akcióink!

Várható megjelenés: február második fele

Hétvégi akciónk!

Megjött a századik Galaktika!

A Galaktika magazin februári számában újabb folytatásos kisregény indul útjára: Connie Willis „Tűzőrség” c. műve, mely a nagy sikerű ÍTÉLET KÖNYVE világában játszódik. A központi tudományos rovat az űrbányászat témáját járja körül.

Brian W. Aldisstól, a hamarosan megjelenő SZUPERÁLLAM szerzőjétől egy igen érdekes novella kapott helyet a magazinban: egy férfi története, aki pár perccel „előbbre jár” mindenkinél. L. J. Daly a Föld idegenek általi megszállásáról ír, Fredric Brown pedig az emberiség jövőjéről vázol fel egy igen érdekes képet. M. R. James egy vérbeli kísértethistóriával szolgál, míg az e havi retróban Kir Bulicsov elgondolkodtató története olvasható egy csodagyerekről. A magyar alkotókat ezúttal Varga Bea és Toochee képviseli – előbbi egy különös, új „játékszer” rendhagyó felhasználási lehetőségeit mutatja be, utóbbi a jövő betörőinek világába nyújt bepillantást.

A mostantól 116 oldalas Galaktikában útjára indul a képregényrovat, s folytatódik a Beszélő némaság is, újabb érdekességeket kínálva a művészet világából. A sztárinterjú James Cameron rendezőt szólaltatja meg. A filmajánló a The Shadow Cabal c. mozit, míg a Kapcsolatfelvétel a KIMTE díjazottait, valamint a Magyar Tolkien Társaság tevékenységét mutatja be. Az Intelligens dizájnban F. Tóth Benedek beszámolója olvasható az Alkony c. tárlatról; a környezetvédelem témakörében a nagyvárosi közlekedés problémái kerülnek terítékre; és persze egyéb érdekességek is helyet kaptak, mint a mesterséges gekkóbőr vagy a cipőbe épített GPS.

E heti top híreink a megújult galaktika.hu-ról:

– William Gibson újra sci-fit ír!:

http://galaktika.hu/gibsonujrair/

– ment-e a könyvek által a világ elébb? – A Fahrenheit 451 születésnapja

http://galaktika.hu/ment-e-a-konyvek-altal-a-vilag-elebb/

– Szuperállamok alakulnak ki?:

http://galaktika.hu/egysegben-az-ero-kozosseg-fuggetlenseg-stabilitas/

————————————————–

A Galaktika és Booker eheti közös ajánlata a sci-fi és tudomány kedvelőinek:

 

A Partvonal Kiadó kötetei különleges akcióban a Bookertől IDE KATTINTVA!

 

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?