Ismét nyomoz Melchior, a középkori patikárius

A Metropolis Könyvek sorozat is új kötettel bővül a Könyvhétre: megjelenik a Melchior és a Kerekeskút utca lidérce című regény. A történelmi krimik észt mestere, Indrek Hargla második könyvében ismét megdöbbentően hiteles képet fest a középkori Tallinnról, s nem méri szűk marokkal sem az izgalmakat, sem a kalandokat.

Tallinn, az Úr 1419. esztendeje. Három ember is kísértetet lát a Kerekeskút utcában, és nem sokkal később mindhármukat holtan találják. Vajon mi kötheti össze a haláleseteket? Elvégre az áldozatok a lehető legkülönbözőbb emberek: egy toronyparancsnok, egy örömlány és egy flamand festő. Valóban egy lidérc lenne a tettes, mely az utca egy rossz hírű házában kísért?

Amikor egy istenfélő kereskedő is meghal, és az ügy még mindig megoldhatatlannak tűnik, nyomozásba kezd Melchior, a város patikáriusa, de fogalma sincs, milyen kemény fába vágta a fejszéjét. Mert a legendák szerint a közeli erdőkben boszorkányok rejtőznek, és végül még a lidérccel is szembe kell néznie.

A főhős előző nyomozásáról a Melchior, a patikárius és a Szent Olaf-templom rejtélye című kötetben lehetett olvasni, és terveink szerint hamarosan megjelenik a következő: Melchior és a hóhér lánya.

A kötet kedvezményesen megrendelhető az interneten, és természetesen a Könyvhéten is hozzá lehet jutni.

Olvass bele a kötetbe!

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?