Itt a Mary Shelley film trailere

Nem teljesen sci-fi vagy fantasy film a következő alkotás trailere, azonban szó nélkül nem mehetünk el mellette. Május 25-én láthatja az amerikai nagyközönség is Haifaa al-Mansou filmjét, ami a Frankenstein szerzőjének, Mary Shelley életét dolgozza fel.

A produkcióról korábban is írtunk: az életrajzi film főleg az írónő fiatalkorára fog koncentrálni, hogy ennek vonatkoztatásában jobban megértsük a zsánerteremtő (sokan a Frankensteint tartják a legelső sci-finek) mű bizonyos aspektusait.

A Mary Shelleyt először 2017. szeptember 9-én mutatták be a torontói filmfesztiválon, idén májusban azonban mi is láthatjuk. A főszerepben Elle Fanning, aki fiatal lányként ismerkedik meg szerelmével, Percy Bysshe Shelleyvel (Douglas Booth), az angol romantikus irodalom ismert költőjével. Fanningen kívül még számos ismerős színész felbukkan, többek között a Trónok harcával befutott Maisie Williams Isabel Baxter szerepében, vagy a szintén GOT-ból ismert Stephen Dillane (ott Stannist játszotta), aki most Mary Shelley apját alakítja. A fiatal férfi oldalán Mary nem csak a szerelmet, hanem korának irodalmi világába is elmélyed, és szembe megy a kor akkori előítéleteinek és szabályainak. Például – ahogy arra a trailer is utal – Mary egy írói verseny keretén belül írja meg a Frankensteint, és írja be magát ezzel végérvényesen a világirodalomba, de másik fontos momentum Mary életében, amikor családja akarata ellenére elszökik Shelleyvel.

Egy olyan erős nőt akartunk bemutatni, akiben megvan az akarat, hogy kilépjen a sorból és megtalálja a hangját

– nyilatkozta a The Hollywood Reporternek Haifaa al-Mansou, Szaud-Arábia első rendezőnője.

Végül a filmplakát:

Facebook hozzászólások

Sophi

"az önéletrajzban, mint az irodalomban általában, ami történt, az nem olyan fontos, mint az, amiről a szerző meg tudja győzni a közönségét…" - Salman Rushdie

You may also like...