Itt az augusztusi Galaktika!


A Galaktika magazin augusztusi számában új folytatásos kisregény indul, Kage Baker egzotikus, egyiptomi időutazásos kalandja.

Ne feledje, ha lemaradt a múlt havi Galaktikáról, most a legfrissebb számunkkal együtt megvásárolhatja a júliusi lapszámot is. Két Galaktika egy csapásra az újságárusoknál!

A hónap központi tudományos témája az alternatív meghajtás a közúti közlekedésben. Ehhez kapcsolódva beszámoló olvasható a VI. Széchenyi Futamról, az alternatív meghajtású járművek immár hagyományos győri versenyéről.
Az autók és a környezetszennyezés fontos szerepet játszanak Nancy Kress novellájában is, de az írás legfontosabb kérdése mégis az: bizonyíthatja-e egy ember, hogy él, ha a nyilvántartás holttá minősítette?
Antal József vénuszlakói visszatérnek, egyikük ezúttal a Földre települne vissza, bármi áron. Az osztrák Peter Schattschneider humoros novellájában egy űrkókler tuti üzlettel akar nagy vagyonra szert tenni.
F. H. Batacan írásánál ismét az egzotikumé a főszerep, alighanem most olvasható magyarul először fülöp-szigeteki SF-novella.
John Niendorff lidércnyomásos története pedig egy különleges mutációval ismerteti meg az olvasókat.
Az interjú a Paddy & The Rats kalózzenekar frontemberét szólaltatja meg. A játékrovat a „F.3.A.R.”-rel riogat, az intelligens dizájn Makoto Sinkaj animerendező munkásságát mutatja be, a tudományos hírek között pedig olvasható még cikk egy szemüvegbe épített kameráról és egy futurisztikus kézi porszívóról.
A szerkesztőség természetesen a havi nyereményjátékról sem feledkezett meg.
A Galaktika 257. számát keresse az újságárusoknál!

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?