Januárban érkezik a Vezércsel!

Januárban érkezik a Galaktika polcaira Yoon Ha Lee Vezércsel című könyve.

A műben egy csillagközi birodalomba csöppenünk. Hat csoporttal találkozunk, mindegyik tagjai más-más képességekkel rendelkeznek. Az univerzum végső ereje szín tiszta matematikán alapszik.

A történetről:

“Egy képtelen háború megnyeréséhez hasonlóan képtelen eszközök kellenek. Mondjuk, egy ősi fegyver és egy áruló tábornok.

Kel Cheris, a hexarchátus kapitánya az eretnekek ellen vívott csatában nem jóváhagyott módszert alkalmaz, ezért kegyvesztettséggel büntetik. A Parancsnokságtól azonban kap még egy lehetőséget, hogy kiköszörülje a becsületén esett csorbát: vissza kell foglalnia az ellenség által megszállt csillagerődöt. Ám az akció tétje nem csupán az ő karrierje, hiszen ha elbukik, a hexarchátus egész uralma meginoghat.

Cheris minden reménysége a halott stratéga, Shuos Jedao – aki mégsem annyira halott, hogy ne segíthetne. Jedao egyrészről sosem vesztett életében egyetlen csatát sem, és az erődöt is jól ismeri. Másrészről azonban élete végén megőrült, és két teljes hadsereget mészárolt le – köztük a sajátját.

A kapitánynak döntenie kell, megéri-e a stratégiai előny a vele járó veszélyeket. Mert Jedaóban talán még kevésbé bízhat, mint az életére törő ellenségeiben.”

Mi az amit még tudni érdemes a regényről?

Olyan típusú könyvről van szó, amelyet többször is érdemes és élvezetes elolvasni. A képzelet, a fantázia gyönyörűen megalkotott munkáját láthatjuk, bárkinek ajánljuk, aki csak egy kicsit is kedveli a sci-fi műfaját. Nem a legkönnyebben olvasható stílusban írták a könyvet, némi tanulási folyamatra van szükségünk, hogy hozzászokjunk a furcsa kifejezésmódhoz, ám mindez inkább hozzáad a műhöz, semmint elvesz belőle. Ezen kívül vannak olyan dolgok, amiket az író nem dörgöl az orrunk alá, hanem magunktól kell kitalálnunk, így duplán szükségünk van rá, hogy kissé megerőltessük az elménket.

A könyv tehát januárban jelenik meg, addig is előrendelhető itt.

Facebook hozzászólások

You may also like...