Kéket vagy a pirosat?

Alternatív befejezés a Deep Fake technológia segítségével.

A Wachowski-testvérek legendás filmjének, a Mátrixnak az egyik legfontosabb pillanata, amikor Morpheus felkínálja a döntés lehetőségét Neonak: a nyugodt és unalmas hazugságot, vagy a fájdalmas igazságot választja. A piros vagy a kék pirulát?A pirosat választotta, és megismerte az igazságot. Így már csak egy kérdés maradt: mi történt volna, ha a kéket választja?

A Deep Fake technológiának hála, most megismerhetjük ezt a történetet is. Ahogy Morpheus ígérte, sokkal unalmasabb lett, de mint ebből a filmből kiderül, sokkal rövidebb is. Marad az unalmas és őrjítő irodai lét.

Carlos Chernov – Végtelen vetítés

Két Mátrix-rajongó elkészítette ezt az alternatív szálat. A filmhez felhasználtak eredeti jeleneteket, és egy másik kultikus mozi, a Hivatali patkányok jeleneteit. Mike Judge vígjátékának főszereplőjére, Roy Livingston fejére montírozták rá Keanu Reeves arcát.

Felcserélődnek a tabletták, itt-ott kisebb módosítások a jelenetekben, kisebb változások a dialógusokban, és meggyőző alkotás született. És itt végképp nem beszélhetünk Happy Endről.

A Ctrl Shift Face csapata a nyáron már bemutatott egy alternatív Mátrix filmecskét. Egy másik ikonikus jelenetben, a küzdőteremben cserélték le Neo arcát, így Morpheusnak Bruce Lee-vel kellett megküzdenie.

Facebook hozzászólások

You may also like...