Képek a Zónából – Tátról és környékéről!

A művészet mindig, minden körülmények között él – ez tény. Legyen veszély, legyen tragédia, ha egy művész ott van, alkotni fog, mert a természetéből adódik. Így járt egy ifjú táti fotós is, aki a nagy árvíz idején két homokzsák megtöltése között is tette, amit a leginkább szeret – fotózott. És nem akármilyen eredménnyel!

Ahogy az lenni szokott, a készülődés és a katonaság nem mindennapi látványa megihlette fényképészünket, aki a tényleges látnivaló mögé pillantva apokaliptikus víziót álmodott meg. Egy kis utómunka – és itt is van a táti árvízből kialakult zóna/világvége-képsorozat!

Mi pedig, most, hogy a finisben van a készülő Sztalker-kötetünk (igen, készül, és igen, hamarosan, várhatóan július elején megjelenik!), mi is posztapokaliptikus lázban égünk, így úgy határoztunk, megmutatjuk a fotókat. Irány a Zóna – irány Tát és környéke!

(A fotókra kattintva kijönnek nagyobb, háttérképnek is alkalmas méretben)

Az eredeti fotó…

…és a látomás

“Command and Conquer: Tát Alert”

A fotókat és az utómunkákat Kaszai Tamás készítette.

Nem az ország elmúlt száz évének egyik legsúlyosabb árvize hozta ki belőle az apokaliptikus hangulatot – korábban is készített olyan fotókat, melyek hangulata egyszerre sugall valami rideg szépséget és a pusztulás félreismerhetetlen, vonzó és riasztó érzetét.

A nukleáris apokalipszis hosszú időn át reális rémként lebegett az emberiség feje felett. Tudj meg mindent a legelrettentőbb fegyverről és annak létrejöttéről:

Láncreakció

Köszönjük a kiváló képeket Tamásnak!

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?