Kiegészítés: plusz egy rejtélyes kőoszlop

Hová el nem jut a Galaktika magazin! A top 10 oszlopokról szóló cikkünkkapcsán kaptunk egy e-mailt egy thaiföldi magyar olvasónktól:

„Sziasztok! A cikk kapcsán ugrott be, hogy napok óta egy ide illő hír tartja lázban az országot. Beszkenneltem és lefordítottam az egyik itteni hírügynökség anyagát, használjátok fel, ahogy szeretnétek! Feri, Bangkokból”

Fantasztikus monolit bukkant fel Thaiföldön

A thaiföldi kormányt és a helyszínen lévőket szinte sokkolta, hogy egyik napról a másikra egy rejtélyes oszlop jelent meg az ország egyik erdővel sűrűn benőtt részén. Először egy újfajta fegyverre vagy űrhajóra gyanakodtak az oszlopot felfedező turisták. A kutatások azonban bebizonyították, hogy a hatalmas oszlopon egy felirat található kínaiul és angolul. Eszerint a különös monolit egy Kuin hadúr győzelmére született emlékmű. Az egyetlen gond csupán, hogy a felirat tanúsága szerint ez a csata 2041-ben, tehát a jövőben fog lezajlani. A helyszínen tartózkodik már a NASA egy speciális egysége, míg a bámészkodó „oszlopturistáktól” a thai rendőrség igyekszik megóvni az építményt.

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

4 hozzászólás

  1. ulysses szerint:

    Kicsit sokat szívtak a jóféle thai anyagból ezek?

  2. acelpatkany szerint:

    Inkább a borítót és a megjelenési dátumot tennétek közzé.

Vélemény, hozzászólás?