Kifürkészhetetlen ötlet

Robert J. Sawyer, Hugo és Nebula díjat nyert író, számos információt megosztott már olvasóközönségével, így azt is, hogy honnan jött a Kifürkészhetetlen című könyv ötlete.

Az alap elgondolás már 1983 óta élt az író fejében. Ekkor 23 éves volt, ateista, friss rádiós oklevéllel a kezében. Majd egy vallási csoport ajánlott neki kedvező munkát.

Ekkor jött számára a felfedezés: a világ sokkal komplexebb, mint ahogy azt képzelte. Korábban elfogadta, hogy van néhány bolond, akik egyszerű történetekkel nyugtatják magukat. De rá kellett jönnie, hogy téved, hogy ezek az emberek sokszor éles elméjű, intelligens, bölcs, vicces, olvasott személyiségek, és, hogy pont az Istenbe vetett hit ad nekik olykor erőt.

Az ezt követő években több olyan emberrel is találkozott, akiket igazán csodált – kozmológusok, filozófusok, evolucionisták -, akikkel beszélgethetett többek közt az intelligens tervezettségről. Ahogy írónk gondolkodott, olvasott és felnőtté vált, a Kifürkészhetetlen is egyre fejlődött a fejében. Amikor elhatározta, hogy végre papírra veti, gyorsabban megírta a könyvet, mint bármely másikat valaha, hiszen ez már csaknem készen állt.

Végül nagyon örült, s kissé meg is lepődött, hogy egy ilyen személyes munka, ilyen népszerűvé vált.

Facebook hozzászólások

You may also like...