Kiszivárgott A Setét Torony előzetese, sok mindent megtudtunk

Egy korántsem kész állapotban lévő trailer látott napvilágot nemrégiben az interneten, mely végre behatárolja, hogy mire kell számítanunk Stephen King regénysorozatának adaptációjában, mely sorozat és filmverziót is fog kapni. E kettő mintegy kiegészíti majd egymást, ha minden úgy alakul, ahogy a készítők tervezik. Sokakat megrázott, hogy Idris Elba lett Roland (főleg mivel a legtöbben egy Clint Eastwood-szerű figuraként képzelték el a férfit), az előzetes viszont legfőképp a fiatal Jake Chambersre (Tom Taylor) összpontosít, akit a főszereplő a világok közötti utazgatásai során szed össze. Így az első képsorokon a Luther sztárja és a True Detective-ben sokak kedvencévé vált Matthew McConaughey is háttérbe szorul. Mivel motívumként végigköveti a könyveket, hogy a harcos követi a feketébe öltözött embert, és ez is a történet kiindulópontja, újként hat, hogy a gyerekszereplő lesz kvázi a film hőse.

Főleg, hogy a Stephen King által írt eredeti művekben 1977-ben élt Jake, itt azonban a 2010-es évek New Yorkjára modernizálják a történetet. A képsorokon azt látni, ahogy a gyereket rémálmok gyötrik, melyeket le is rajzol. Nem meglepő módon ezek között van a setét torony, aztán egy zaklatott jelenetben összefut egy rémisztő alakkal, a terapeutájának pedig milliók haláláról, és arról beszél, hogy nagy feladat vár rá. A regényekben Jake halála révén találkozik Rolanddal, itt azonban önszántából ugrik át egy portálon keresztül. Mindez pedig azt sugallja, hogy a készítők már az alapján a kevés alapján, amit tudunk az első filmről, rengeteget változtatnak a felálláson.

A legfrissebb spekulációk szerint a film legfőképp A Setét Torony harmadik részére fog támaszkodni, mégpedig a Puszta földekre. Ugyanis amikor Jake átkerül a portálon, egy sivatagban találja magát, ahol Roland fogja vallatóra. A gyerek pedig közli a harcossal, hogy csak ő győzheti le a feketébe öltözött embert. Úgy tűnik a látottak alapján, hogy Roland és Jake kapcsolatából kimarad majd az apa-fia jelleg, de A Setét Torony még akár jól is ötvözheti a pszichológiai thriller és az akciófilm műfaját, talán a könyvolvasókat is kielégítve. A trailer hivatalosan és jó minőségben október végén lát napvilágot, a sci-fi filmek rajongóinak bőséges beszédtémát szolgáltatva.

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?