Klasszikus és modern képregények az Aquaman film mögött

Talán sokunkról elmondható, hogy amióta láttuk az Aquaman trailerét, izgatottan várjuk, hogy James Wan, aki maga is az Arthur Curryt először megjelenítő képregények nagy rajongója, mit is tud belőle kihozni.

Az előzetesben feltűnő képek erősen utalnak Geoff Johns és Ivan Reis félig ember, félig vízi lény újraértelmezésére, melyet maga Wan is megerősített egy alkalommal: nagy rajongója annak, amit Geoff és Ivan közösen alkottak, a The New 52 nagy inspirációt jelentett számára.

De nem csak ez a modern képregény hatott a rendezőre, hanem klasszikusok is, mint mondjuk az ezüstkorból Nick Cardy. Wan sokszor visszatért a korábbi Aquamanhez. Összehasonlította a kettőnek a világát és a benne lévő karaktereket. Ezt felhasználva pedig a saját változatát alkotja meg, melybe az eredeti képregény hangulatát is igyekszik belecsempészni.

A trailert nézve, ebből már érzékelhettünk is valamennyit, de a szereplők listája is árulkodó. Arthur Curryt mindig egy egyedülálló apa nevelte, s ez fontos része volt az aranykori eredeti történetnek, amely egészen az 1941-es, 73. More Fun Comics számig visszavezet. Tom Curry, akit a filmben Temuera Morrison játszik, az ezüst korszak kezdetén magányos világítótorony-őrzőként mutatkozott be az Advanture Comics 260. számában, 1959-ben.

Ugyanez a legendás sztori Robert Bernsteintől és Ramona Frandontól. Az ott megjelenő Atlannát Nicole Kidman fogja alakítani, a száműzött atlantait, akit partra vetett a víz, majd a világítótorony-őr személyében találta meg a szerelmet. Mera, akit Amber Heard játszik majd, az ezüstkor egyik legjobb karaktere volt, és a 11. Aquaman részben debütált 1963-ban.

És lesz még olyan karakter, akit Wan beemel a klasszikusok közül. De ez legyen meglepetés. Annyi biztos, hogy az Aquaman rajongói örülni fognak neki.

Aki nem látta volna még, itt a trailer:

Facebook hozzászólások

You may also like...