Középfölde testközelből: A Gyürük Ura Cosplay Club

A novemberi Mondoconon futottunk össze a Gyűrűk Ura Cosplay Club tagjaival; a kapcsolatfelvétel megtörtént hivatalos úton is, sőt, a januári, és februári Galaktika magazinban folytatásos interjúval készülünk, méghozzá Thranduillal és Faramir kapitánnyal.

Az említett urak korántsem kispályások, akik sufnituningolt farsangi maskarában téblábolnak, nem, dehogy. Törekvéseik, céljaik abszolút szimpatikusak és meggyőzőek szűmunkra, ám nem akarjuk itt elspoilerezni az interjút!

Elöljáróban annyit azért meg kell említenem, hogy kezükben a kard nem vásári bóvli, hanem nagyon is igazi acél, amit nem éppen koncepciótlan hadonászásra használnak. A klub tagjai közül többen is komolyan veszik a vívást, méghozzá a középkori hosszúkard vívást, melyet szívesen, és lelkesen gyakorolnak egyrészt a minél hitelesebb alakítás kedvéért, másrészt pedig szívszerelemből, rajongásból, és a lovagi eszmények, és az életforma iránti tiszteletből.

Az interjú első részét tartalmazó Galaktika 286 és Galaktika 286XL a hagyományos módon még decemberben megjelenik, hogy legyen mit olvasni a karácsonyi szünetben! Ha minden jól megy, érkeznek december 13-án, pénteken!

További szavak helyett azonban beszéljenek most inkább a képek.

 

A klub tagokkal személyesen is találkozhatsz a Corvin moziban rendezendő eseményen.

Forrás:
Vadász Ákos Tullió/Thranduil
Zsikla Gergely/Faramir kapitány

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?