Látványos lett a Star Trek: Discovery első trailere

A legújabb Star Trek sorozat, a Discovery előkészületi fázisa nem volt éppen egyszerű, hiszen a produkció többek között elveszítette showrunnerét, Bryan Fullert, aztán még el is tolták a premierjét fél évvel. 2017 őszén azonban a CBS-en bemutatkozik hosszú várakozás után a Discovery, mely az Enterprise 2005-ös fináléja óta az első Star Trek sorozat a tévében. Jó hír a rajongóknak, hogy az előzetes várakozásokkal ellentétben a produkció nem 13, hanem 15 részes lesz, jelenleg pedig a széria 6. epizódját forgatják a sajtó szerint.

Az újdonság egyik főszereplője a The Walking Deadből nemrég távozott Sonequa Martin-Green lesz, aki a USS Discovery első tisztjeként tűnik fel a színen. Mellette sok játékidőre számíthat még Michelle Yeoh, a trailer szerint ők ketten fognak sokat civakodni, de a Tudorokból ismert James Frain is érdekesen fest vulkániként. A rajongók egyöntetűen háborodtak fel, amikor az új külsővel támadó klingonok feltűntek a trailerben, illetve sokaknak csalódást okoz ez a videojátékos látványvilág, ami előreláthatólag a sorozatot jellemzi majd.

A Star Trek: Discovery 10 évvel játszódik a Star Trek: The Original Series történései előtt, a történet felépítéséről pedig egyelőre annyit lehet tudni, hogy nem epizodikus lesz, hanem “regényes” módszerekkel, fejezetekként kapcsolódnak össze a részek.

st-disc2

Annyi biztos, hogy egyelőre semmi hír a J. J. Abramsék által felépített és rendkívül sokak által kedvelt Star Trek filmek jövőjéről és, hogy az alternatív univerzumban játszódó felvonások 4. része elkészül-e. A Star Trek azonban az elmúlt évtizedekben erősen tudta képviseltetni magát a tévéképernyőkön is, hiszen ott volt a TOS után a The Next Generation, a Deep Space Nine, a Voyager és az Enterprise is, szóval a Discovery előtt komoly feladat áll: fel kell nőnie a nagy elődökhöz.

Az új Star Trek sorozat a CBS-en mutatkozik be elsőként, aztán a csatorna All Access szolgáltatásán folytatódik, világszerte pedig a Netflix terjeszti majd a produkciót. Nem kizárt tehát, hogy hazánkban is elérhető lesz, viszonylag gyorsan, magyar felirattal.

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?