Légkondi a ruha alatt

A Sony egy olyan új készüléket jelentett be, amely sokak régi vágyát teljesítheti. Egy ruha alatt viselhető légkondicionáló.

A Reon Pocket névre hallgató kicsi és könnyű eszköz akkora, mint egy mobiltelefon. Könnyen becsúszik egy speciálisan kialakított póló felső hátzsebébe. Okostelefon-alkalmazással vezérelve a Peltier-effektus révén felmelegíti vagy lehűti a viselőjét. Ez egy széles körben alkalmazott termodinamikai elv, így működnek például az elektromos hűtőtáskák.

A Reon Pocket egyszerűen mobiltelefonról, egy alkalmazás segítségével vezérelhető.

 

A Reon Pocket a Sony startup programja segítségével valósult meg. Egy póló és a készülék kb. 130 dollárnak megfelelő jenbe kerül. Sajnos a Sony jelenleg csak Japánban tervezi a Reon Pocket kiadását.

 

 

A szóvivő szerint a célközönség elsősorban olyan üzletemberek, akiknek nyáron is elegáns ruházatot kell viselniük. Jelenleg azonban a rendelkezésre álló pólók férfi méretben készülnek, kicsi, közepes vagy nagy méretben. A cég az érdeklődés alapján fogja megítélni a széleskörű bevezetését.

Az eszköz láthatatlanul illeszkedik más ruházat alá, és nem való egész napos használatra, hanem légkondicionált vagy fűtött helyiségek közötti mozgásra, például az ingázás ideje alatt. Az akkumulátor töltése körülbelül két órát vesz igénybe, és kb. 90 percig működteti a készüléket.

Ha a kampány sikeres, az eszköz szállítása a tervek szerint 2020 márciusában kezdődik.

Facebook hozzászólások

You may also like...