Magyarok a Marson


Kocsis Viktor tavaly második, idén az első lett a BME Magyarok a Marson című versenyén járművével, ami képes előre megtervezni útvonalát. Ezt a fejlesztést számos területen fel lehet majd használni, főleg, hogy Kocsis hétköznapi eszközökkel oldotta meg a feladatot, amire a Marson most is szolgálatot teljesítő Opportunity csak dollármilliós fejlesztési költségek után lett képes.

Némi átalakítás után filléres automata robotokat küldhetünk a világegyetem minden pontjára, hogy járőrözzenek a környéken, vagy elzavarhatjuk a boltba, hogy vásároljon be a hétvégére. Mivel maga tervezi a stratégiáját, a robot azt is tudni fogja, melyik sorba érdemes beállni, ha nem akar hosszasan várakozni.

A magyar marsjáró kezdetleges, de egy nemzetközi konferencián, amin a NASA kutatói is részt vettek, már megemlítették a járművet egy felszólalásban. Mielőtt az amerikaiak elragadták volna Szolnokról, elutaztunk a városba, hogy forgassunk róla egy videót.

A video itt tekinthető meg!

Attraktor már a Facebookon is, ahonnan kiderülnek a kulisszatitkok, meg a következő adás témája. És ott az Attraktor blog, ahol meg a forgatás részleteiről lehet olvasni.

Forrás: index

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?