Már az erdőben sétál az Atlas robot

Az utóbbi időben rendszeresen láthattunk egyszerre vicces és félelmetes, de mindenképpen döbbenetes videókat arról, hogyan fejlődnek egyre jobban a Google által felvásárolt Boston Dynamics robotjai. A legújabb felvételen tanúi lehetünk, amint az Atlas elnevezésű, emberszabású robotjuk egy erdőben csatangol.

A videó első felében még a laborban járunk, ahol egy módosított Spot robotkutya kilinccsel kinyit egy ajtót, Atlas pedig az igencsak impresszív talponmaradási képességeit demózza. De aztán jön a természeti környezet: az erdő.

Ha a vicces oldalát nézzük, Atlas olyan, mint aki részeg, vagy mozgását tekintve lehetne a levágott karú lovag a Gyalog galoppból. Ha viszont eszünkbe jut a Skynet és az ítélet napja, akkor bizony elég hátborzongató, ahogy egy emberszabású gépezet önállóan bóklászik a csalitosban.

Na jó, nem teljesen egyedül, mivel az energieallátás terén még nem sikerült áttörést elérni: ezért sétál a 136 kilós bádogember mögött egy mérnök, a póráznak tűnő tápkábelét hurcolva. Vagyis még ott tartunk, mint a szakállás viccben, amikor a szovjet mobiltelefonhoz két vele együtt cipelt börönd volt az akku. De nem árt felidézni, hogy annak idején a korai automobilok előtt külön ember sétált, és egy zászlóval jelezte, hogy gépjármű közeledik. Mégis hová jutott azóta az autóipar.

Íme egy-két korábbi videó elgondolkodtatónak:

 

 

 

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?